Medlemsnytt
Student Andet Siddik fasiliterer LEAN-speilet for Voss Production

Studenter hjelper næringslivet

21.04.2017 | May Baagøe Broughton
Studenter fra Industriell økonomi-studiet ved UiA Grimstad ble utfordret av Deloitte til å bidra med gode forslag til hvordan Voss Production og Strømmes Reklame kan levere bedre resultater.
artikkelen fortsetter under annonsen
Techpoint juni2023
UiA har i de senere årene etablert et svært godt studietilbud gjennom Indøk-studiet hvor Lean er sentralt. Gørill Hannås er en av pådriverne for dette.

- Vi er veldig glad for at IndØk-studentene blir invitert til å delta og bruke sin Lean-kompetanse i samarbeid med Deloitte og deltakerbedrifter. Kurset er en fin arena for kobling av næringsliv og studenter, med mulighet for utbytte på mange plan. At de i tillegg kan bygge nettverk og knytte kontakter med hensyn til potensielle masteroppgaver og fremtidig arbeidsgivere, betyr også mye, sier Hannås.

Voss Production leverer kildevann til mer enn 50 land og omsetter for over en halv milliard. De har i lengre tid jobbet med Lean-programmet "Voss Med Flyt", og forbedringskoordinator Paul Davies synes det er flott med inspirasjon og gode idéer til videre arbeid.

- Kurset gir påfyll til videre arbeid med å utvikle et skreddersydd opplæringsprogram for vår virksomhet, sier Davies.

Kursholder Marianne T. Fenger synes det er svært givende å jobbe med studenter og teste ut nye kurskonsepter fra dem.

- De er gode til å gi tilbakemeldinger som kan benyttes i forbedringer og utvikling, og det er viktig for oss å bruke studentene fordi de sitter med den nyeste teoretiske kunnskapen innenfor Lean/kontinuerlig forbedring, sier hun.

Fenger har stor tro på å koble studenter og næringslivet på denne måten.

- Studentene har behov for mer praktisk trening og gode råd fra Lean-ressurser i næringslivet om utfordringer og muligheter. Samtidig trenger næringslivet å henge med på det nyeste som skjer innenfor fagområdet. Ved å koble studenter og næringsliv gjennom slike praktiske kurs kan de utfylle hverandre på en god måte, mener Fenger.

- I tillegg handler det om å bygge nettverk og bli kjent med næringslivet på Sørlandet, poengterer hun.

UiA har en samarbeidsportal der studenter og virksomheter kan møtes og starte samarbeid. Besøk Kompetansetorget og kom i kontakt med UiAs studenter
facebook

Relaterte saker