Handelskammer

Kristiansand Handelskammer er ett av 15 handelskamre i Norge. De norske handelskamrene er en del av et internasjonalt nettverk av handelskamre og medlem av ICC Norge. Vi kan hjelpe deg ut i verden og bringe verden nærmere deg.

Vi bistår gjerne innen internasjonal handel og sertifisering av Certificate of origin og andre dokumenter knyttet til vareeksport. Ved behov  for midlertidig eksport av varer eller yrkesutstyr, sparer man både tid og penger ved å benytte tollpasset ATA Carnet. Hjelp til dette får du kun hos handelskamrene.

For sertifisering av eksportdokumenter tilbyr vi onlinetjenesten essCert. Les mer om dette under.

Vi sertifiserer dine eksportdokumenter fortløpende ettersom de sendes inn til oss. Haster det – så ring oss, så har du papirene dine tilbake i løpet av få minutter.

Certificate of origin er et handelsdokument som er mye brukt i internasjonale handelstransaksjoner, og som bekrefter at produktet som er oppført i dokumentet har oppfylt visse kriterier for å anses for å ha opprinnelse i et bestemt land.


Lurer du på noe angående vår handelskammervirksomhet, ta kontakt med Anne Marit Thomassen: anne_marit@nikr.no.
ATA-Carnet

ATA-Carnet

ATA-Carnet er tollfrihetsdokumentet du trenger når du skal passere landegrenser med vareprøver, verktøy, testutstyr og lignende, ved oppdrag eller messer i utlandet.
 

 

Les mer her
essCert

essCert

For å få dine dokumenter sertifisert, må du opprette en brukerkonto hos essCert, som er systemet vi bruker for all sertifisering. Å lage en brukerkonto hos essCert er både enkelt og gratis.
Les mer her
Sertifisering

Sertifisering

Mange importland krever at opplysningene i eksportdokumentene sertifiseres av et handelskammer/Chamber of Commerce.
Les mer her