Medlemsnytt
SafeLearner UB fra Kristiansand Katedralskole Gimle er en av seks bedrifter fra Agder som skal konkurrere mot de beste ungdomsbedriftene fra hele landet om å representere Norge i EM i Ungt Entreprenørskap. Foto: Privat

Seks bedrifter fra Agder til NM i Ungdomsbedrifter

29.04.2022 | Ragna Marie Henden
Agder deltar med seks ungdomsbedrifter i NM for Ungdomsbedrifter 2. og 3. mai på Gardermoen.

Agderbedriftene som deltar på NM


Etter to år preget av hjemmeskole og digitale løsninger skal ungdomsbedriftene igjen representere gjennom fysisk deltakelse på årets NM.


Klikk på navnet på den enkelte ungdomsbedrift og les mer om forretningsideene.

SafeLearner UB (Kristiansand Katedralskole Gimle) History of Sails UB (Tvedestrand vgs) Dyrevel UB (Tvedestrand vgs) Solar Sound UB (KVS-Lyngdal) O.S.P UB (KVS-Lyngdal) Preserve UB (KVS-Lyngdal)
 

SafeLearner UB med lysbasert «L»


SafeLearner UB har utviklet en lysbasert «L» med fjernkontroll til øvelseskjøring. SafeLearner UB ble i mars kåret til fylkets beste Ungdomsbedrift og er dermed den eneste bedriften fra Agder som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2022. Vinneren representerer Norge under EM i Estland i sommer.  

- Vi er svært stolte over hva vi har fått til i løpet av dette året, det var derfor deilig å få dette bekreftet i form av en NM-deltakelse, sier Mads Ness, daglig leder i SafeLearner UB. Det er en stor ære å få representere Agder i NM, og alt som skjer videre er bare en bonus. Vi har også fått produsert en fysisk prototype på egenhånd, noe som hele gruppen er veldig fornøyd med at vi har klart, sier Ness.
 

Erfaringslæring, kreativitet og samarbeid


Hele 82 ungdomsbedrifter fra hele landet har kvalifisert seg til NM via lokale fylkesmesterskap, med forretningsideer som blant annet mental helse, dyrevelferd og bærekraft. – Engasjementet rundt sosialt entreprenørskap og bærekraft er stort og gjennomgående hos flere av årets bedrifter, også fra Agder, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder. Vi må bidra til økt forståelse for globale trender, trigge elever på relevante fagområder, synliggjøre fremtidige kompetansebehov i regionen, og bygge bro mellom skole og arbeidsliv. Elevene utfordres gjennom erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet. Forskning viser også at ungdommer som har jobbet over lengre tid med Ungdomsbedrift scorer høyere på å ta initiativ og å løse problemer, forteller Lien.
 

Brobygger mellom skole og arbeidsliv


Kris Haanes er styreleder i Ungt Entreprenørskap Agder, og har fulgt arbeidet med entreprenørskap i utdanning gjennom mange år: - Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Agder ble en suksess. Nå ser jeg i spenning frem til NM. Som jurymedlem og tidligere direktør på Handelshøyskolen BI har jeg fulgt motiverte entreprenørskapselever og studenter gjennom mange år. Ungt Entreprenørskap Agder satser alt på å være pådriver for entreprenørskap og brobygger mellom skole og arbeidsliv. Skapergleden er stor og ekstra gøy blir det å være tilbake til fysiske presentasjoner, sier Haanes.
facebook

Relaterte saker