Medlemsnytt
Adminstrerende direktør Lars Erik Torjussen hos Noroff Fagskole er godt fornøyd med at frontend-utvikling nå er et utdanningstilbud. Foto: Rune Reinertsen FvN.

Starter to-årig utdannelse i frontend-utvikling

21.12.2016 | May Baagøe Broughton
Noroff Fagskole i Kristiansand er en av skolene i Noroffsystemet som vil tilby utdannelse i frontend-utvikling.
artikkelen fortsetter under annonsen
Nordic Arena
– Behovet for praktisk kompetanse i utvikling av brukerorienterte digitale løsninger er voksende, og vil øke i tiden som kommer. Den digitale transformasjonen har så vidt begynt, og her vil smarte frontend-løsninger forankret i brukerens behov ha stor betydning for effektivitet og lønnsomhet i næringslivet, sier Olav Slettahjell, fagsjef for Noroff Fagskole i en pressemelding.

Administrerende direktør ved Noroff Education, Lars Erik Torjussen mener det er en viktig satsing.

- Det er stort behov ute i bedriftene for mennesker som behersker front-end koding og interaksjonsdesign. For oss som leverer en praktisk rettet høyere utdanning er det derfor naturlig å tilby dette programmet. Etterspørselen etter denne type kompetanse er allerede stor og vil øke i årene som kommer. Det er et svært fremtidsrettet yrkesvalg og gjennom to år hos oss er kandidatene klare til å gå rett ut i jobb, påpeker Torjussen.

- Vår utdanning har en digital rød tråd i alt vi leverer i dag og det vi holder på å utvikle av nye program handler om den digitale transformasjonen, understreker Torjussen.

Skolen tilbyr blant annet fagskolestudier innen Nettverk IT sikkerhet, 3D design og animasjon, grafisk design og nå front-end utvikling. I tillegg har de tre høyskoleprogram i Kristiansand: Bachelor i digital etterforskning, bachelor i interaktive medier spill og bachelor i interaktive medier animasjon.

Hva er frontend-utvikling?

Handler om visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter. Fokuserer på grensesnittet mellom kundeopplevelse og systemutvikling, og innebærer at man behersker HTML, CSS og JavaScript, samt godt innsikt i C+, Ruby, php og Python.
facebook

Relaterte saker