Medlemsnytt
Salgsdirektør i Noroff Accelerate, Allan Nordahl Hansen (t.v.) og Christian Stavik, teknologi- og produktdirektør i Noroff.

Noroff satser i Danmark

01.12.2021 | Margrethe Saga
Kunnskap lar seg ikke stoppe av verken pandemier eller landegrenser. Nå tilbyr Noroff Accelerate sitt fleksible kompetansehevingstilbud også i Danmark.
artikkelen fortsetter under annonsen
Skal vi ta en kaffe?
– Vi anser hele Norden som hjemmemarked for Accelerate, og Danmark var et naturlig første steg. Vi har nordiske ambisjoner også for resten av selskapet og Accelerate-tilbudt vårt er det som reiser lettest. Etterspørselen etter teknologisk kompetanseheving er like stor i resten av Norden, som den er i Norge, forteller Christian Stavik, produkt- og teknologidirektør (CTO) i Noroff.

Han har selv flere år bak seg i Danmark, som digital utviklingsdirektør i Berlingske media. I mediebransjen har Noroff også funnet en dansk salgsdirektør, som skal jobbe i det norske og nordiske markedet.

– Der er et stort behov for IT-ekspertise i Danmark, og resten av Norden. Det teknologiske kompetansegapet er en stor utfordring som rammer både det offentlige og private næringsliv. Vi skal gi danske bedrifter muligheten til å bygge den kompetansen på en effektiv og fleksibel måte, sier Allan Nordahl Hansen, salgsdirektør i Noroff Accelerate.

Nordahl Hansen har jobbet i over 25 år i mediebransjen i Danmark, blant annet som markedsdirektør i Berlingske Media.

Online kompetanseheving

Noroff Accelerate tilbyr effektiv og fleksibel kompetanseheving gjennom online bootcamper du kan gjennomføre ved siden av full jobb. De neste oppstartene er i januar og april. I januar tilbys det for første gang en fysisk innpakning rundt JavaScript-bootcampen, spesielt for deltakere fra Kristiansandsregionen. Nylige undersøkelser viser at 9 av 10 danske bedrifter mangler ansatte med IT kompetanse. Accelerate-programmene har blitt godt mottatt i Norge, og Stavik tror det vil fungere like bra i Danmark.

– Vi har kjørt dette konseptet i Norge i år, og ser at det fungerer godt. Gjennom ti uker får deltakerne teknologisk kompetanse som gir dem stor verdi i arbeidslivet. Derfor er vi trygge på å lansere tilbudet også i Danmark, sier Stavik.

– Vi tilbyr nå bootcamper på deltid innen it-utvikling og it-sikkerhet, og nye programmer utvikles kontinuerlig. Tech-managment er blant områdene der det er stort behov for utdanningstilbud. Vi har tett dialog med både næringslivet og rekrutteringsbransjen for å utvikle nye tilbud som treffer, legger Stavik til.

All undervisning foregår på engelsk og leveres online.

– Vi mener det er viktig med lokal tilstedeværelse i Danmark for å lykkes. Allan er allerede godt i gang, og vi kommer til å ansette flere mennesker i Danmark etter hvert, sier Stavik.
facebook

Relaterte saker