Masterstudenten Faizan Ilyas skriver oppgave om styrer og styrearbeid.

Skal kartlegge styrearbeid

12.02.2016 | May Baagøe Broughton
Faizan Ilyas vil bidra til å løfte næringslivet på Sørlandet og gjøre Sørlandet mer attraktiv. Det vil han blant annet gjøre ved å rette fokus mot styrearbeid og styreledere på Sørlandet.
Faizan Ilyas er 23 år gammel og opprinnelig fra Oslo. Han tar en master Økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.  Nå jobber han med masteroppgaven, som er å kartlegge styrearbeidet i små og mellomstore bedrifter på Sørlandet.

- Jeg har lyst til å rette fokus mot styrearbeid og styreledere på Sørlandet da mange undervurderer viktigheten av å ha en god styreleder og et godt styre, sier Faizan.

Oppgaven ble ifølge Faizan foreslått av professor ved UiA Roy Mersland, som er hans veileder.

- Roy Mersland fra UiA og Terje Moen fra Hodejeger Åstveit hadde diskutert dette ved en tidligere anledning, og da jeg så denne oppgaven skjønte meg med en gang at det var dette jeg ville skrive om. Jeg har alltid hatt en interesse for ledelse, og har erfaring fra frivillig styrearbeid, så dette var en naturlig vei for meg å gå, sier Faizan videre.

Sammen med Hodejeger Åstveit og NHO Agder, skal også Næringsforeningen bidra i denne sammenhengen.

- Næringsforeningen arbeider for at regionen skal være en attraktiv bo- og arbeidsregion, og da er det å jobbe med attraktiv kompetanse på alle nivåer svært viktig for Næringsforeningen. Derfor er UiA en naturlig og viktig samarbeidspartner for Næringsforeningen også på områder som bidrar til at studentene får muligheter til å skrive gode oppgaver, sier Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen.

 
facebook

Relaterte saker