SPENN
Styremedlemmene i stiftelsen Kristiansand International School, Sollaug Slotten og Dag-
Rune Pedersen, håper bedrifter kommer på banen for å støtte skolen. Her sammen med rektor
Mark Case (t.h.)

Trenger pengestøtte

05.09.2016 | Ingrid Michalsen
Oljekrisen har ført til at Kristiansand International School på Kongsgård mister viktig pengestøtte fra flere bedrifter. Nå håper de næringslivet kjenner sin besøkelsestid.
Dette handler om å ta vare på et tilbud som byen vår trenger for å fremstå som en attraktiv region for ansatte fra andre land, sier Sollaug Slotten, styremedlem i Stiftelsen Kristiansand International School.

Skolen på Lund i Kristiansand ble åpnet i 2008, og teller i dag 115 elever fra 30 land samt 18 lærere fra 8 land. Søknadstallet til høstens kull er rekordstort med 128 søkere

– Skolen er et spleiselag mellom kommune og stiftelsen. Stiftelsen finansierer driften av skolen samt kostnader knyttet til International Baccalaureate-programmet. Det er drift av skolen vi trenger støtte til, sier Slotten.

Avtaler går ut. Bedrifter som National Oilwell Varco (NOV), MacGregor ogElkem har vært faste bidragsytere til stiftelsen, men nå er alle private fundingavtaler utløpt, og flere har signalisert at de ikke vil fornye.

– Vi har stor forståelse for at det er tøffe prioriteringer i nedbemanningstider,men da er vår oppfordring at andre bedrifter bør komme på banen for å sikre at vi kan tilby dette viktige undervisningstilbudet i regionen. Tanken med å opprette skolen var at næringslivet vårt ble stadig mer internasjonalt, og det stopper jo ikke selv om enkelte bransjer nedbemanner, påpeker nestleder i stiftelsesstyret, Dag-Rune Pedersen.

Det var Sparebanken Pluss, Agder Energi, NOV og Kristiansand kommune som i sin tid tok initiativ til å stifte skolen, og som gikk innmed penger for å få den opprettet.  Styreleder i skolens stiftelse, Gunnar Skaar, mener tilbudet er avgjørende for at regionen skal framstå som en attraktiv region for utenlandskearbeidstager.

– Svært mange av de som kommer til byen og regionen i arbeidshensikt tar sikte på å være her en begrenset periode. Å måtte tilvenne seg en vanlig norsk skole vil for mange oppleves som en barriere. Resultatet er at en velger bort Kristiansand hvis ikke vi har dette tilbudet, påpeker Skaar.

Unikt tilbud. Også rektor ved skolen, Mark Case, trekker fram dette som et viktig moment.

– Når du jobber i utlandet, så har du som regel et 3–5 års perspektiv. Her har du et undervisningsopplegg som er likt på tvers av landegrensene,forklarer Case.

Styret i stiftelsen mener det strider mot skolens formål å kreve skolepengerfra foreldrene.

– Det strider mot intensjon og formål med skolen. Alle eleveneher har rett til å gå på kommunale nærskoler. Det vil bli konsekvensen om skolen ikke finnes, påpeker Skaar.

– Vi håper at næringslivet slår ring om Kristiansand International School slik at den kan bestå sombåde et godt undervisningstilbud og en regional ressurs for byen og  kommunene rundt.
facebook

Relaterte saker