ra venstre: Nils Kristian Sveaas Advokat Tofte, Frode Vigebo Endresen fra Bitpro og Ingrid E. Johnson fra Advokat Tofte.

Store endringer i personvernloven

09.11.2017 | Ole-Petter Sunde
En ny personvernlov trer i kraft mai neste år. Hva har den å si for landets bedrifter og måten de driver på?
artikkelen fortsetter under annonsen
Aksell
Det var tema for et møte hos Næringsforeningen denne uken, hvor 60 personer deltok. EU’s nye personvernforordning (GDPR), som trer i kraft mai neste år, har stor innvirkning på måten flere bedrifter driver på i dag. I likhet med andre EU-land, må også Norge innrette seg etter den nye loven.

- Dette var et lærerikt frokostmøte om den nye personvernlovgivningen GDPR som trer i kraft mai neste år. I tillegg til økt sikkerhet og trygghet, kan virksomheter også oppnå forretningsmessige fordeler av å gjøre dette riktig, sier Frode Ugland hos Egde Consulting AS.

Hva slags opplysninger har vi adgang til å oppbevare om våre ansatte eller kunder, og hvor lenge har vi adgang til å lagre dem? Har vi sørget for tilstrekkelig grad av samtykke for oppbevaring av opplysninger, hvilke krav stilles til behandlingsansvarlige og i hvilken grad har den enkelte innsynsrett i opplysninger som er lagret om vedkommende?

- Sanksjonene, eller overtredelsesgebyret, for å bryte dagens regler for personvern er i dag maksimum 925.000 kroner, men kan etter den ny lovgivningen trer i kraft bli økt til 186.000.000 kroner, i de mest ekstreme tilfellene, sier Frode Vigebo Endresen, daglig leder i Bitpro.

I tillegg snakket også  Nils Kristian Sveaas og Ingrid E. Johnson fra Advokat Tofte om eksisterende regelverk og de endringer som kommer i det nye lovverket.
facebook

Relaterte saker