Medlemsnytt
Teamet som skal jobbe på næringsmegling. John Christian Webb til venstre og Kjetil Lossius til høyre.

Sørmegleren satser på næringseiendom

07.04.2020 | Lotte Blom van der Male
Vi har tatt en prat med Øyvind Aasen, daglig leder av Sørmegleren, om den nye satsingen og hvilke tanker han gjør seg rundt næringsmegling og markedet i Søgne.
artikkelen fortsetter under annonsen
Techpoint
- Grunnen til at vi nå satser på næringsmegling er, for det første, at det er det ene benet vi har manglet for å være en komplett eiendomsmegler. For det andre er det veldig mye av det som går på prosjekter og leilighetsprosjekter som involverer aktører som driver med næring, som kanskje tidligere har solgt prosjekter gjennom oss og næringseiendommer gjennom andre.

I tillegg har vi en bank som er veldig stor på næring og finansiering av næringseiendom, så vi føler rett og slett at vi har manglet det benet både av hensyn til de kundene vi har, og samarbeidet med banken. I tillegg er det få aktører som driver med næringsmegling, altså utleie og salg samt taksering av næringseiendom, i Kristiansand. Tanken vår er å bygge dette gradvis oppover, nå er vi to som skal jobbe med næringseiendommer, og kanskje bli flere og ta en sterkere posisjon. Dette er en langsiktig satsing for å få Sørmegleren mer komplett, sier daglig leder i Sørmegleren, Øyvind Aasen.

Dere har nå ansatt to meglere på næringsmegling, hvorav en av dem, Kjetil Lossius, er godt kjent i Kristiansand. Har det vært særlig viktig for dere å få tak i noen som har et bra omdømme for å få denne satsing godt i gang?

- Det er klart at hvis du starter som ung fra skolen og skal begynne på næringsmegling så tar det veldig mange år å få et nettverk og en posisjon. Det var imidlertid ikke slik at vi måtte ha to profilerte og etablerte meglere, men tilfeldighetene gjorde at vi fikk dette til, og det gjorde at vi ble operative med en gang. Når det er sagt så har vi veldig sans for det å ta inn unge folk. Vi har tatt inn masse unge, nye eiendomsmeglere som gjør det veldig bra, spesielt på bruktbolig. Det liker vi svært godt og vi syns det er gøy at folk kan starte sin karriere hos oss.

Dere har også ansatt to nye meglere i Søgne. Kan du forklare litt om hvorfor dere satser på markedet her?

[caption id="attachment_18209" align="alignnone" width="464"] Dette er teamet som skal jobbe i Søgne. Fra venstre: Kristoffer Lauvsland, Jon Andreas Røsstad og Kjersti Reiersen.[/caption]

- Det stemmer. Vi måler jo markedsandel både i Kristiansand og på de separate områdene; Lund, sentrum, Vågsbygd og så videre. Det er bare et sted vi har vært litt svake, og det er i Søgne. I tillegg har vi en bank som har kontor både i Søgne og på Nodeland, så vi har funnet ut  at det er ingen grunn til at vi skal være svake i Søgne, og derfor har vi satt inn ressurser på å få et nytt kontor. Søgne, som en del av Kristiansand, er et veldig konkurransepreget område med mye nybygg og mange prosjekter.

Kan du fortelle litt om dem dere har ansatt i Søgne?

- Vi har ansatt en som har en veldig sterk og erfaren profil, og så har vi en som er litt yngre og kommer Finsland. Her har vi altså både en ung, sulten megler og en etablert megler, som begge har en relasjon til området.

Er det viktig at en megler har en relasjon til et gitt område?

- Det er absolutt ingen forutsetning, men klart en stor fordel. Det å være lokal, kanskje engasjert i det lokale idrettslaget og det å være en del av nettverket, det er en fordel.
facebook

Relaterte saker