Sommerpraten med Harald Andersen

06.07.2016 | May Baagøe Broughton
Gjennom sommeren skal vi bli litt bedre kjent med flere av våre medlemmer i spalten "Sommerpraten". Daglig leder i Kvadraturforeningen, Harald Andersen legger ferien i Norge i år.
Hva skal du gjøre i sommerferien?
Jeg har en type jobb som medfører at jeg må fordele ferieuttaket noe utover året. Men en del sommerferie blir det, og i år skal vi på typisk «hilse på ferie», hvor vi skal besøke slektninger både i Bergen og på Averøya. Det blir med andre ord en liten Norgesferie på oss i år, og jeg håper været viser frem Norge på sitt beste.    

Hva er ditt beste sommerminne?
Jeg elsker å reise, men tar meg alltid i at de beste øyeblikkene er når været og alt klaffer hjemme. Det er så mange gode minner å trekke frem, både fra hyttelivet på Vestlandet i mine barndomsår, og de riktige øyeblikkene hjemme på Langenes. Men å se gleden og begeistringen hos barna når vi for noen få år siden var på besøk i Disneyland i Paris, er kanskje det som sitter igjen akkurat nå som et av de bedre sommerminnene.

Hva er den perfekte sommermaten med drikke til?
Havets festbord. Gjerne med hummersuppe, topper det hele for meg!

Hva er det modigste du har gjort?
Det å gripe muligheten til å bygge karriere ved å flytte fra Bergen til en dedikert jobb i Kristiansand etter arbeidsgivers store ønske, ble for meg et vanskelig og ihvertfall personlig modig valg. Ikke alltid lett å flytte fra et miljø med venner og familie, til en by hvor man måtte bygge relasjoner og det meste helt på nytt. Først skulle det vare 1 år, så 2, og nå er det faktisk blitt 19 år i Kristiansand.

Hva er du avhengig av å ha om sommeren?
Er vel ikke avhengig direkte av noe. Men jeg elsker kombinasjonene sol - familie - festivaler - båtliv - Fiskebrygga - ro - fjellet... Med andre ord; rett og slett en variasjon mellom hyggelige vennerelasjoner, totalt ro, opplevelser, og å kunne ha familien tett rundt meg.

Les også sommerpraten med Agnes Berntsen og Kim Skarning Andersen
facebook

Relaterte saker