Sommerpraten med Finn Kollstad

25.07.2019 | May Baagøe Broughton
Finn Kollstad, daglig leder i Kommunikasjonshuset Fundament, prioriterer blant annet konserter på fiskebrygga og Ravnedalen for at sommeren skal bli komplett.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
1. Hvor tilbringer du årets ferie?

Jeg starter selvfølgelig på Palmesus hvor vi har et stort engasjement gjennom jobb. Det blir en tøff helg hvor vi kombinerer representasjon, nettverksbygging og ikke minst tar del i Skandinavias største strandfest. Sommerferien starter etter det med et par uker hjemme, på hytta og noen turer i landsdelen med jentene. Vi har ingen konkrete planer utover å ha det fint sammen. I august går turen til Svalbard med kjæresten min, i reisefølget til Harald Feyling. Der blir vi kjørt ut i båt til en øde lokasjon hvor vi sover fire dager i telt, går breturer og passer oss for isbjørn. Det blir garantert en fin opplevelse. Vi har også et flott feriehus i Spania hvor jeg reiser ned med jentene, men det blir først i høstferien. Det blir en fin utvidelse av sommerferien

2. Hva er ditt beste sommerminne?

Det må kanskje være barndomsminner fra hytteturer i Fossevika med bading, lek og vannski. Og ja; det blandes sammen med lange sommerferier på Vennesla hvor jeg vokste opp. Det som sitter igjen er sykkelturer opp til Steinsfossen og tømmerrenna hvor vi syklet opp for å bade på demningen på Kringsjå, eller i strykene, og noen ganger i Drivenesvannet. Høydepunktet var kanskje når min bror Kjetil forsøkte å gjøre sitt fornødne i Drivenesvannet. Jeg skal ikke ta hele historien, men vi ble begge overrasket over oppdriften til det som kom ut.

3. Hva er den perfekte sommermaten med drikke til?

Jeg elsker grillmat, og hvis det skal være helt perfekt løper jeg først en tur. Griller og tilbereder maten med en lett sommerøl, og serverer med en lett rødvin på siden. Da koser jeg meg. Jeg er forresten ikke spesielt god på grillingen, så det blir ofte svidd, og full fyr i grillen. Avslutt med en god bok og en lang sommerkveld så blir det perfekt.

4. Hva er det modigste du har gjort?

Det å sette fem fantastisk flotte jenter til verden er kanskje ikke så modig, men jeg er i alle fall veldig stolt av det og dem. Hvis det må være noe utenom familie tenker jeg at det å starte egen bedrift og satse fullt ut på mitt eget var et tøft sprang. Jeg hadde gått fra trygg jobb i forsvaret, og tok stegene via it-utdannelse og et par år i telecom/nummeropplysningsbransjen. Det har vært mye hard jobbing og mange opp- og nedturer. Men definitivt noe jeg ville gjort igjen.

5. Hvordan holder du deg oppdatert gjennom sommeren?

Jeg skummer gjennom nettavisene til VG, Fædrelandsvennen og NRK flere ganger om dagen. Så følger jeg noen podcaster som Forklart, E24, URIX og VG. Disse hører jeg som regel i bilen eller på løpetur. Det er faktisk veldig hyggelig å høre podcast mens man løper. Jeg hører selvsagt på en del løpepodcaster også, og da mener jeg ikke vår egen Løpetid-podcast.

6. Hva må til for at sommeren skal bli perfekt?

Jeg liker hverdagene veldig godt, så jeg er ikke på jakt etter noen enkeltopplevelser gjennom sommeren. Men noe av det jeg prioriter gjennom sommeren er noen tirsdagskonserter på fiskebrygga, et par konserter i Ravnedalen, badeturer, kveldskos og mye grilling. Jeg elsker sene kvelder med sol, ei god bok og vin i glasset, og selvfølgelig mange kvelder med venner på besøk.

7. Du får mulighet til å ta med deg tre gjester på utflukt i sommer. Hvem tar du med deg og hvor går ferden?

Da tar jeg med meg min nygifte kamerat Joakim, kjæresten min Anne Lene og festivalsjef Leif på tur. Det er tre personer jeg har stor respekt for og som jeg gjerne diskuterer muligheter med. Jeg har alltid elsket å se på nye muligheter i fremtiden, og da trenger man noen som har litt ulike syn og erfaringer med seg.

Vi kan for eksempel ta en utflukt til verftet i Ny-Hellesund, hvor man er skjermet fra omverdenen et par dager.
facebook

Relaterte saker