Medlemsnytt
Daglig leder i miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg

Skal bli smartere og mer lønnsomt å ta miljøansvar

21.06.2016 | Av: Stiftelsen Miljøfyrtårn og Randi Røinaas Lomeland
Norges største miljøsertifisering lanserer helt nye digitale verktøy som gjør det enklere for virksomheter å ta miljøansvar.
artikkelen fortsetter under annonsen
Fagopplæring Syd
- Jeg tror mange norske virksomheter leter etter relevante og lønnsomme veier inn i det grønne skiftet. Nye Miljøfyrtårn kan for mange være den konkrete løsningen, sier Ann-Kristin Ytreberg, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen er sertifisert Miljøfyrtårn, og gjennomførte i 2015 et pilotprosjekt sammen med kommunen og stiftelsen for å få flere virksomheter til å bli med på det grønne skiftet.

Anbefaler miljøsertifisering

- Vi anbefaler absolutt en miljøsertifisering. For oss var det mye mindre arbeid enn vi trodde, men så fikk vi også god hjelp. For å få med våre bedrifter var det avgjørende at vi måtte begynne med oss selv. Deretter gjennomførte vi pilotprosjekt sammen med åtte medlemsbedrifter som nå er sertifisert Miljøfyrtårn, forteller administrerende direktør i Næringsforeningen, Anita S. Dietrichson.

Nylig deltok Dietrichson på en samling for landets største næringsforeninger, hvor hun orienterte om erfaringer fra miljøsertifiseringen.

Framtidens konkurransekraft

Norge har gjennom klimaavtalen i Paris forpliktet seg til å redusere CO2-utslippene. For å lykkes med dette må næringsliv og offentlig sektor ta sin del av ansvaret. Det etterlyses konkrete tiltak som har en miljøeffekt. Miljøfyrtårn har gjennom lengre tid arbeidet frem et bidrag til løsning.

- Framtidens konkurransekraft er nært knyttet til bærekraft. Vi har i snart 20 år miljøsertifisert virksomheter i privat og offentlig sektor, men lanserer nå et helt nytt verktøy som skal gjøre det enklere for enda flere å ta grep for miljøet, samtidig som det er lønnsomt for bunnlinja. Med det nye verktøyet gir vi bredden i norsk næringsliv et konkret verktøy slik at de kan bidra med klimakutt, sier Ytreberg.

- Nye Miljøfyrtårn gjør veien fram til sertifiseringen enklere og mer effektiv. Vi har digitalisert hele prosessen, og tilbyr nå et komplett verktøy for miljøledelse. Kriteriene virksomhetene sertifiseres etter er nå mer treffende og vesentlige, forteller Ytreberg.

Nye Miljøfyrtårn for små og mellomstore virksomheter lanseres 21. juni. Til høsten kommer også en ny løsning for større virksomheter som er del av et konsern eller en kommune.

[caption id="attachment_6572" align="alignnone" width="526"]De ansatte hos Nye Miljøfyrtårn i Kristiansand. De ansatte hos Nye Miljøfyrtårn i Kristiansand.[/caption]

INFO TIL FAKTABOKS:

  • Stiftelsen Miljøfyrtårn er Norges største sertifiseringsordning for virksomheter som tar miljøansvar



  • Nesten 5000 sertifiserte virksomheter i Norge i dag. Kjente Miljøfyrtårn er Meny, Vinmonopolet, Oslo kommune, Thon Hotels, De historiske, Princess, BAMA og Fretex, sammen med tusenvis av små og store virksomheter i privat og offentlig sektor over hele landet.


AKTUELT FORDI:

  •  Samme år som stiftelsen markerer 20 år siden starten, lanseres en ny og forbedret sertifiseringsløsning som skal gjøre den mer relevant for flere virksomheter

  • Det nye digitale verktøyet gir oversikt over hvilken innsats den enkelte virksomhet kan gjøre for miljøet. I tillegg tilbys verktøy og hjelpemidler som gjør det enklere å innføre miljørutiner på arbeidsplassen. Dermed blir det både smartere og enklere å ta miljøansvar.

  • Nye Miljøfyrtårn gir virksomheter muligheter til å måle miljøeffekten over tid og har bygget et klimaregnskap inn i måleverktøyet. Dermed får virksomheten konkrete, målbare resultater for sin miljøinnsats.

facebook

Relaterte saker