SPENN
Synnøve Thoresen, Abida Nagra og Marianne Bryne Dalane har nylig startet sin gründerreise.

Satser digitalt

20.08.2021 | Tekst: Margrethe Saga. Foto: Privat
Damene bak Safir Solutions setter brukeren i fokus når de designer nye digitale løsninger.
artikkelen fortsetter under annonsen
Techpoint
– Fortell om ideen deres?

– For et år siden begynte Abida og Synnøve å prate om å starte et selskap. Å arbeide med digitale løsninger var noe begge hadde lyst til, og vi startet Safir Solutions. Her kunne vi kombinere tidligere arbeidserfaring med utviklingen av digitale produkter og implementering av nye digitale løsninger i bedrifter. Marianne synes det hørtes spennende ut, og ble med i oppstartsfasen. Vi driver med digitalisering og organisasjonsutvikling, og det er viktig for oss at mennesket som skal bruke produktet står i fokus. Vi vil lage produkter som utgjør en forskjell, og enten gjør arbeidet enklere, smartere eller løser folks utfordringer. Den tekniske biten som handler om selve programmeringen er det vår samarbeidspartner Tintash som gjør.

– Har dere et eksempel?

– Like før jul fikk vi bevilget midler fra Business Region Kristiansand, og har utviklet en app som heter Flxbl. Denne retter seg mot treningsinstruktører, og bidrar til å gjøre arbeidsdagen deres enklere og mer profesjonell. Vi utvikler både egne produkter, og på forespørsel fra eksterne kunder.

– Hvordan ser markedet deres ut?

– Det er stort, særlig fordi verden i dag er mer digitalisert enn noen gang. Vi henvender oss ikke bare til det lokale markedet, men har begynt med henvendelser rundt i Skandinavia.

– Hva er målet med Safir Solutions?

– Vi vil bidra til å implementere og skape endringer i bedrifter. Målet er å vokse og skape flere arbeidsplasser på sikt. Samfunnet er i rask endring og «alt» digitaliseres. Vi tror det er viktig at kvinner også er med å påvirke dette. Det er ikke likegyldig for resultatet hvem det er som står for utviklingen og tilpasningen. Vi ønsker å kunne være forbilder for yngre kvinner, både i IT- og gründermiljøet.

Tre ting vi har lært:

Lytt til gode råd. Men stol på deg selv og følg magefølelsen.

Våg å feile. Ta lærdom av de feilene man gjør.

Ting tar tid. Gründerlivet er som en berg-og dalbane. Det er viktig å ha gode støttespillere.

 

FAKTA: Safir Solutions

Hvem: Abida Nagra, Marianne Bryne Dalane og Synnøve Thoresen.

Hva: Starta Safir Solutions, som jobber med digital forretningsutvikling gjennom rådgivning og kundetilpasset produktutvikling. Hjelper kunden å kartlegge behov og se muligheter innen digitalisering.
facebook

Relaterte saker