Medlemsnytt
Camilla Nylund, General Manager i Optilift, ser frem til å jobbe sammen med ASCO. Her representert ved base manager Tommy Steinbru. Foto: Thomas Bergstøl.

Ny avtale for Optilift

02.10.2019 | May Baagøe Broughton
Gründerbedriften Optilift skal bidra til å digitalisere og effektivisere havne- og basedriften til ASCO i Tananger, med fokus på løfteoperasjonene fra og til supplybåter.
- Dette prosjektet styrker samarbeidet vårt ytterligere, men er også strategisk viktig for Optilift som den første kommersielle leveransen av løsningen «Digital Logistics», sier gründer i Optilift, Torbjørn Engedal.

ASCO Norge, som blant annet opererer flere baser for offshoreindustrien, har tidligere samarbeidet med Optilift. Det var gjennom et EU-prosjekt som ble avsluttet tidligere i år, hos en felles kunde, Aker BP.

Skal forbedre effektiviteten


Engedal forteller at løsningen automatisk skal gjenkjenne containere som blir løftet til og fra båter, samt registrere plassering av disse uten manuelle operasjoner. Videre skal løsninger som forbedrer effektiviteten og sikkerheten under løfteoperasjonene tilgjengeliggjøres for kranførerne.

Det blir leveranse på prosjektet i løpet av høsten.

Travelt år


Frem til nå har Optilift hatt et travelt år, med både kommersielle leveranser og pilotering av nye løsninger hos sluttkunder, i tillegg til nye utviklingsprosjekter.

- Vi har blant annet avsluttet et to-årig EU-prosjekt som dannet grunnlaget for den nye leveransen til ASCO. Videre har et større fokus på digitalisering og effektivisering ført til at vi har inngått et strategisk viktig samarbeid med Aker BP for å fjernstyre og del-automatisere offshore kraner, forteller Engedal.

De ser for seg ferdigstillelse av en rekke produkter og løsninger i andre halvdel av 2019 innen logistikk-optimalisering, som vil gi grunnlag for gode leveranser i 2020.

- Videre har vi mål om å få tatt vår satsing på automatisering og fjernstyring av offshore kran-operasjoner videre med kvalifisering og testing av denne teknologien i en fullskala test, sier Engedal.
facebook

Relaterte saker