SPENN
Daglig leder i Trainee Sør, Anna Gunningberg.

Har sendt ut over 100 traineer

24.02.2016 | Anna Gunningberg, Daglig leder i Trainee Sør
Tiltross for at flere virksomheter er tvunget til å nedbemanne, velger mange å satse på ny kunnskap og kompetanse gjennom å ta inn traineer.
- Flere av våre virksomheter står ovenfor et dilemma. De er avhengige av ny kompetanse, men er ikke i posisjon til å rekruttere. I Trainee Sør brenner vi for å engasjere høykvalifisert, ung arbeidskraft. Heldigvis er det flere virksomheter på Sørlandet som tør å satse. Agder Energi har vært aktivt medlem av Trainee Sør siden starten i 2004. I dag har de fire traineer med ulik kompetanse i bedriften. I en bedrift med relativt høy gjennomsnittsalder og nedbemanning fremfor nyansettelser, er traineer en viktig ressurs å få inn. De gir oss tilgang til fornyelse på kompetansesiden, sier direktør for samfunnskontakt Unni Farestveit.

I de fleste bransjer er det nå et sterkt fokus på effektivisering. Senior HMS- og HR-rådgiver i AS Nymo, Marie Borgen, påpeker at nedgangstider i bransjen skjerper virksomheter til å fokusere på kompetanse og effektive prosesser. Nymo har tatt inn en trainee med en spisskompetanse de trenger.

- En trainee er utrolig motivert for å gjøre en god jobb og for å lære. Dette gir oss tilgang til positivt påfyll og engasjement i tider det settes store krav til ansatte, forteller Borgen.

Alle traineene i Trainee Sør har mastergrad, og blir nøye plukket ut etter blant annet virksomhetenes kompetansebehov og ønsker. De får et halvt års engasjement i tre ulike virksomheter på Sørlandet. I programmet får de kurs, egen mentor og faglige og sosiale møter med representanter fra virksomhetene. I dag er det rundt 35 virksomheter og 20 aktive traineer i Trainee Sør-nettverket. Over 100 traineer har fullført programmet, og ni av ti har fått jobbtilbud på Sørlandet i etterkant. Virksomhetene som er tilknyttet Trainee Sør viser både samfunnsansvar og evne til utvikling når de tar inn traineer.
facebook

Relaterte saker