Medlemsnytt
Illustrasjonsfoto

Forskning for grønn omstilling

18.11.2021 | Margrethe Saga
Nå kan du gi dine innspill til hvilke forskningsområder som er interessante for din virksomhet.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
- Horisont Europa, etterfølgeren til Horisont 2020, er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram. Agder-bedrifter kan delta i programmet, som har et budsjett på 95,5 milliarder euro i perioden 2021 – 2027, sier Stig Marthinsen, daglig leder for Sørlandets Europakontor.

Hele 35 prosent av programmets budsjett skal gå til klimaformål for å oppnå grønn omstilling og bærekraftig verdiskaping for bedrifter og samfunnet forøvrig.

Nå ønsker nettverket Horizon South Norway en tilbakemelding fra virksomheter på deres interesse for å delta i EU-forskning og innovasjon. De ønsker også finne ut av hvilke temaer som er mest aktuelle for sørlandsbedrifter.

Ved å svare på denne undersøkelsen kan du komme med dine innspill.

- Formålet er å tilrettelegge et støttetilbud med gratis veiledning og ikke minst faglige og tematiske møteplasser på Agder. Derfor ber vi næringslivet om å hjelpe oss å tilrettelegge et målrettet tilbud gjennom å besvare noen få spørsmål, sier Marthinsen.

Han legger til:

- 7 av 10 Agder-deltakelser i EU søknader til Horisont 2020 var fra næringslivet, noe som kan være en god indikator på at mange ser nytten av dette.
facebook

Relaterte saker