Medlemsnytt
Til venstre Morten Abrahamsen, som flytter hjem for å være med å bygge den nye satsingen til EY på Sørlandet. Til høyre Espen Fyllingen, som er leder for Kristiansandkontoret.

EY satser på Sørlandet – dobler antall ansatte

28.06.2021 | Margrethe Saga
Leder av Kristiansandkontoret, Espen Fyllingen, opplever at næringslivet på Sørlandet har blitt betydelig mer fremoverlent de siste årene. Når har han med seg EY-kollega Morten Abrahamsen på laget for å styrke EYs tilstedeværelse i Sør-Norge.
Abrahamsen flytter hjem til Kristiansand, etter 12 år i EY Consulting i Oslo. Nå får han ansvaret for å bygge opp et rådgivingsmiljø på Sørlandet.

- Dette er et prosjekt som vi satser stort på. Vi skal styrke tilbudet vårt for å passe et stadig større næringsliv på Sørlandet. På sikt skal vi nok utvide dagens kontor med 15 – 20 nye ansatte. Det er en dobling av dagens størrelse. Vi ser etter fremoverlente, motiverte og ambisiøse mennesker, gjerne lokale, sier Abrahamsen på utpreget sørlandsdialekt.

Ønsker 13 nyansatte velkommen

Siden nyheten om Sørlandssatsingen sto omtalt i Fædrelandsvennen tidligere i vår, har Fyllingen og Abrahamsen fått på plass flere nye medarbeidere.

- Vi er overveldet over interessen som har kommet den siste tiden. Det beviser for oss at det definitivt er etterspørsel etter slike jobber her i området. Nå har vi ansatt 13 nye kolleger på kort tid. Vi gleder oss til å kickstarte arbeidet rett over sommeren, sier Abrahamsen.

De nye ansatte i EY kommer med variert og bred erfaring og kompetanse på blant annet virksomhetsstyring, digitalisering og bærekraft. Alle er i hovedsak fra nærområdet.

Lokal tilstedeværelse med internasjonal kompetanse

Kristiansandsjefen i EY, Espen Fyllingen, er nominert til Næringsforeningens pris "Årets unge leder". Han er tydelig på at satsingen på Sørlandet ikke utelukkende er et lokalt fokus.

- Vår arbeidsmodell er basert på å sikre den beste kompetansen til våre kunder, uavhengig av tilstedeværelse. Nå skal vi bygge et enda sterkere kontor på Sørlandet med god lokalforankring, men samtidig tilgang på den beste kompetansen EY kan tilby fra hele verden, sier Fyllingen.

- Tidligere denne uken lanserte vår Norgessjef, Christin Bøsterud, EYs nye, hybride arbeidsmodell i DN. Arbeidsmodellen gjør at våre ansatte skal kunne jobbe fra hvor de vil, når de vil, til det beste for våre kunder og kolleger. Denne modellen vil selvsagt også gjelde Kristiansandkontoret. Dermed får vi enda mer kompetanse til rådighet, sier Fyllingen.

Fremoverlent næringsliv

Det er mye som skjer i næringslivet på Sørlandet om dagen. Endringstakten er høyere, nye forretningsmodeller blir mer fremtredende og bærekraft er tydeligere på agendaen.

- Det er et stort fokus på innovasjon i regionen og mange spennende oppstartsselskaper med en lys fremtid. Vi opplever at Sørlandet har blitt betydelig mer fremoverlent og er villige til å ta risiko samt legge ned mye arbeid for å lykkes. Dette gleder vi oss til å bli en enda større del av, sier Fyllingen.
facebook

Relaterte saker