Natt i Pudong, Shanghai. Foto: Pixabay.com

Det moderne Kina skaper nye muligheter

11.02.2016 | May Baagøe Broughton
Kina har opplevd høy vekst i mange år, men nå står landet ved et skifte. For næringslivet gir det muligheter for de som tør å satse.
Lenge har Kina vært verdens store fabrikk, hvor vestlige selskaper har lagt deler av sin produksjon. Nå tar kineserne neste steg, og vil utvikle ikke bare industrisektoren men også tjenestenæringen. De gjør dette for å øke det innenlandske konsumet. Denne dreiningen i vekstområde, kjenner vi igjen fra den vestlige historie. Middelklassen i Kina er i dag større enn den i USA. Dette gir muligheter for selskaper som tør å satse.

- Denne endringen som Kina nå går igjennom vil påvirke hele verden, sier Mats Harborn, VP, EU China Chamber of Commerce, på et møte som Innovasjon Norge arrangerte tidligere i år.

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen ønsker å vise hvilke muligheter i det kinesiske markedet som ligger åpne for bedrifter på Sørlandet.

- Vi har invitert inn Alex Jian Wu, for å fortelle om hvilke nye muligheter som finnes i dette skiftet som vi ser nå skjer i det kinesiske markedet, sier Runar Brøvig, seniorrådgiver i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Dette møtet som Næringsforeningen arrangerer vil starte med et foredrag av Alex Wu, for deretter å fortsette med en til en møter mellom bedriftene og Alex.

Møtet vil bli avholdt den 4 mars, på CoWorx i markensgate 8.

Les mer, og påmelding her.

 

[caption id="attachment_5148" align="alignnone" width="298"]Alex Jian Wu Foto: Alex Jian Wu, privat.[/caption]
facebook

Relaterte saker