Medlemsnytt
Foto: Fædrelandsvennen.

Bedriftsidretten tilbyr "Ti på topp"-turer

03.05.2016 | May Baagøe Broughton
Målet med prosjektet er å få folk til å besøke ti ulike turmål i regionen i løpet av en gitt periode.
Sammen med flere andre aktører inviterer Vest-Agder Bedriftsidrett til en konkurranse som skal få folk til å oppleve naturen i regionen ved å besøke 10 ulike turmål. Det er første gang denne konkurransen avholdes, og den er nasjonal.

-  Målet  med "Ti på topp" er å få flere ut på tur. I kommunene Kristiansand, Søgne, Songdalen og Vennesla finnes det et mangfold av muligheter for opplevelser i friluft. Her kan du oppleve alt fra "tean i tanga" til rimfrost på heia. Ti på Topp bringer deg inn i naturen og opp på toppene, forteller Kristin Tverberg, aktivitetsveileder i Vest- Agder bedriftsidrettskrets.

Konkurransen, som er et samarbeid med DNT Sør, Aquarama, Midt-Agder Friluftsråd, Gumpengruppen, Dyreparken, Fædrelandsvennen og Best Event her lokalt, pågår i tidsrommet 5.mai til 9.oktober, og i følge Tverberg vil alle toppturene være godt merket slik at alle trygt kan fine både frem og tilbake. Videre forteller hun at det også er lagt opp til fellesturer.

- Fellesturene er et tilbud til de som, av ulike grunner, liker å gå på tur sammen med andre . Det kan være fordi det er tryggere, at det er mer sosialt eller at man tilegner seg kunnskap fra andre underveis på turen, sier Tverberg.

Hun forteller at opplegget er tilrettelagt både for barn og voksne.

- Man kan delta som en del av et lag i en bedrift, elle på et venne- og familielag, eller som individuell deltaker. Det kan også være et enkelt, morsomt og sosialt HMS-tiltak på arbeidsplassen. Å gjennomføre Ti på Topp med kolleger gir økt overskudd, samhold og trivsel blant ansatte, påpeker Tverberg entusiastisk.

- Bedriftsidrettens mål er «Et sprekere Norge» og dette tenker vi er et godt bidrag i denne sammenhengen, avslutter hun.
facebook

Relaterte saker