Medlemsnytt
f.v. Tore Gustav Drivenes og Terje Klungland

Åpner gründerhuset Coworx i Markens

29.01.2016 | Ingrid Michalsen
1. mars åpner det nye gründer - og innovasjonshuset Coworx i Markens gate. Målet til Terje Klungland og Tore Gustav Drivenes, som står bak initiativet , er å bli et sentrum for innvasjon på Sørlandet.
- Jeg savnet et skikkelig hus for gründere i byen. Og når man er gründer så er det sånn at savner du noe, ja, da er det like greit å gjøre noe med det selv. Så det gjorde vi, forteller Terje Klungland, daglig leder i nyetablerte Coworx.

Sammen med eiendomsinvestor og Scan Trade-gründer Tore Gustav Drivenes åpner han nå et ny storstue på 1000 kvadratmeter for gründere i Markens gate 8. Målet er å samle 50 bedrifter i det nye huset, og ifølge Klungland er det flere som har meldt interesse allerede.

- Vi har 25 navn på listen som vi er i dialog med, og flere av disse har signert kontrakt. Vi har lav terskel for å komme inn, du trenger ikke formulere lange søknader. Vi håper på en god blanding av helt ferske gründere, og mer etablerte, og vi skal dele og heie på hverandre, sier han.

Ulike medlemskap

Coworx skal ifølge Klungland være et kreativt kontorfellesskap hvor det er opp til hver enkelt hvor forpliktet man ønsker å være. Leieprisene strekker seg fra 1200 kroner i måneden til 4500 kroner, avhengig av hvor mye man ønsker å bruke lokalene.

- Vi har flere medlemskap. Det rimeligste alternativet er såkalt "free-seating", hvor du kommer inn med pc-en din tre ganger i uka, og kobler deg opp i felleslokalet.  Ønsker du et eget kontor, med dør som kan lukkes, så tilbyr vi det, forklarer han.

Gjennom medlemskapet får man også tilgang til det Klungland kaller husets "økosystem".

- Hele tankegangen vår er: "Kom med pc-en din på jobb her, så ordner vi resten". Vi skal gi tilgang til tjenester som advokathjelp, regnskap, bedriftsrådgivning, mentoring, revisorer, markedrådgivning, salgshjelp, utvikling av nettsider og apper og andre relevante tjenester. Det skal absolutt ikke være noe press på kjøp, men vi skal ha tilbudet, sier han.

Vil samle støttefunksjoner

I fjerde og femte etasje i samme bygg, hvor Drivenes sitt selskap God Driv holder til, ønsker Klungland og Drivenes å samle aktører som fyller ut støttefunksjonene til gründerne.

- Digin har allerede flyttet inn, det samme har Styrhuset. I tillegg er vi i dialog med Eyde-nettverket og andre aktører som kan fylle rollen som støttefunksjon. Drømmen er å få inn Innovasjon Norge en dag i uka eller måneden, sier Klungland.

- Hva skiller dere fra Veksthuset på Lumber?

- Hovedforskjellen er at vi er et uavhengig og privat drevet gründerhus, mens de er offentlig støttet.  Vi tilbyr for eksempel ikke ikke inkubatorprogram. Dermed mener vi at det er fint plass til oss begge i byen. Jeg har allerede sendt noen til Innoventus og Veksthuset fordi jeg mente det var der de hørte mer naturlig hjemme, påpeker Klungland.

Heier på initiativet 

Coworx er en av Næringsforeningen i Kristiansandsregionens (NiKR) ferskeste medlemsbedrifter.

-  Alle initiativ som bidrar til ny verdiskaping for regionen er bra, og det er gøy at de etablerer seg i Markens. Så blir utfordringen å skape et miljø der alle spiller på lag med hverandre og deler erfaringer, slik at man får til gode synergier, sier Anita Dietrichson, adm. dir i NiKR.

 

 
facebook

Relaterte saker