Adm. dir i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Anita S. Dietrichson, sammen med Egersund-ordfører Odd Stangeland.

Utvekslet erfaringer med Stavangerregionen

27.01.2016 | Ingrid Michalsen
Leder for Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Anita S Dietrichson besøkte onsdag og torsdag denne uken Næringsforeningen i Stavangerregionen, avdeling Egersund, for å fortelle om situasjonen i næringslivet på Sørlandet.
Onsdag denne uken var Næringsforeningen i Kristiansandsregionen invitert til arrangementet i Egersund av Næringsforeningen i Stavangerregionen.

- Vi har mye til felles med Egersund/Stavanger, ikke bare arbeidet med E 39.  Det spås en arbeidsledighet på fem prosent i vår region, og det vil bli en lavere lønnsvekst, lavere rente og et flatere boligmarked også i Kristiansandsregionen, uttalte Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen (NiKR), da hun ble intervjuet på scenen.

[caption id="attachment_4967" align="alignnone" width="403"]Onsdag var adm.dir Anita S. Dietrichson i Næringsforeningen i Krisitansandsregionen , i Egersund. Næringsforeningen i Stavangerregionen inviterte bort Dietrichson for å høre mer om situasjonen i arbeidslivet på Sørlandet. Onsdag var adm.dir Anita S. Dietrichson i Næringsforeningen i Krisitansandsregionen , i Egersund på invitasjon fra Næringsforeningen i Stavangerregionen. Her ble Dietrichson intervjuet om situasjonen i arbeidsmarkedet på Sørlandet.[/caption]

"Absorbert" til nye jobber

Flere aktører var invitert til arrangementet, som var lagt opp som et «Talk-show»  med fire ulike tema, Egersund-ordfører Odd Stangeland, tidligere rådmann Karl Johan Engelhart Olsen, fjellklatreren Tore Sunde Rasmussen og Næringsforeningens Anita S Dietrichson ble alle intervjuet under seansen. Dietrichson fikk spørsmål om utviklingen på Sørlandet.

- Vår region vil få en høy arbeidsledighet i forhold til ellers i landet, og kanskje på nivå med Stavanger. Vi er Norges største eksportfylke og det slår heldigvis positivt ut for oss igjen med lav kronekurs. En annen viktig næring er turistnæringen, og vi ser at flere og flere ferierer i Norge, det gir også en positiv effekt, poengterte Dietrichson, og kom med en viktig påminnelse:

- Vi må huske på at det fortsatt er  slik at 95 prosent av oss har jobb, og enn så lenge har ikke arbeidsledigheten slått helt inn. Det positive er at mange som har mistet jobben allerede har blitt «absorbert» til andre jobber.

17 bedrifter går sammen

Dagens Næringsliv melder at 1000 arbeidsplasser skal sikres gjennom at 17 bedrifter samarbeider om nye kontrakter i utlandet. Det er med andre ord mye interessant som skjer i Stavangerregionen for tiden. Initiativtaker til dette samarbeidet, Inge Brigt Aarbakke, kommer til Næringsforeningen den 5. februar på frokostmøtet i Søgne.

– Målet er helt klart at vi ikke skal miste én til av de 1000 arbeidsplassene vi har, sier Aarbakke, i intervjuet i DN.

Andre spennende ting som er på gang i regionen, er utviklingen i havbruket mot high-tech for å tilpasse komplekse operasjoner i tøffe forhold til havs. Denne kompetansen er veldig overførbar fra oljebransjen. «Bransjen som roper etter ledige oljefolk» skriver blant annet Aftenbladet.

Spennende vri

I tillegg skal 50 personer ansettes i Teknologiselskapet Profitbase , så om oljeindustrien nedbemanner, utvider Sandnes-selskapet.

Bjørn Erland, prosjektleder i Næringsforeningen i Søgne og Songdalen, deltok også på arrangementet i Egersund, og likte ideen om å arrangere medlemsmøtet som et "Talk-Show", med plass til både faglig innhold og musikalske og humoristiske innslag.

- Dette var en ny vri og en ny opplevelse å lage medlemsmøter på, og svært interessant fordi man hadde fire helt forskjellige innlegg som utfylte hverandre. Så er jeg imponert over at man klarer å samle 65 engasjerte og interesserte personer på en onsdagskveld, avrunder Erland.
facebook