Fra venstre: Håkon Haaland (Integreringsmottaket), ordfører Harald Furre, Kristine Warp (Dyreparken), Samuel Mesfun (Integreringsmottaket).

Utmerkelse til Dyreparken for godt integreringsarbeid

16.11.2018 | Roar V. Osmundsen
Kristiansand Dyrepark fikk fredag utmerkelse for sitt integreringsarbeid etter at de hadde elleve innvandrere i praksis i sommer.
artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse - vil du annonsere her?

Utmerkelsen ble delt ut av ordfører Harald Furre under et arrangement i Næringsforeningen fredag. Der fikk de vel 20 fremmøtte bli kjent med Samuel Mesfun, en av de som hadde fått jobb i Dyreparken i sommer.


- Du må sette deg et mål, en plan for det du vil, møte presis på jobb og forstå at nordmenn jobber mye, sa han.

Hos Dyreparken ble ønsket om å ta imot innvandrere fra Integreringsmottaket sådd gjennom arbeidet de gjorde da parken ble sertifisert i Likestilt Arbeidsliv.


Status etter sommerens arbeid er dette, i følge HR-medarbeider Kristine Warp:
  • Cirka 70-80 prosent av kandidatene holdt så høyt nivå at vi ønsker å tilby dem sesongjobb neste sesong.

  • To kandidater fikk ordinær jobb midt i årets sesong.

  • Klarte å få kvalitet på integreringsarbeidet inn i det allerede eksisterende systemet vi har med medarbeideroppfølging.


Ordfører Furre uttrykte tydelig tilfredshet med Dyreparkens resultater. Han trakk også frem det nære samarbeidet som Integreringsmottaket har hatt med Næringsforeningen i saken. Furre leste opp begrunnelsen for utmerkelsen:


“Vellykket integrering handler om å rekke ut en hånd og ikke gi opp når første problem oppstår. Kristiansand Dyrepark tok i sommer i mot hele 11 innvandrere til arbeidspraksis, der de tilbød mange oppgaver, fra de helt praktiske til å spille røver. Mange praktiske utfordringer dukket opp, men de viste seg å være mulige å løse. Vi vet at det å ha en jobb å gå til, er vellykket integrering i praksis. Å komme inn på arbeidslivet begynner med å finne ut hva man vil. Skal vi lykkes med dette, er vi avhengige av bedrifter som åpner dørene og viser norsk arbeidsliv med sine muligheter og forventninger. Dette har Kristiansand Dyrepark gjort med glans og fortjener utmerkelsen som integreringsbedrift."


- Og dette virker. Nå har vi opplærte gode folk som kan få jobb neste år, og så kan vi ønske nye velkommen. Da blir det etterhvert litt omfang på dette, sa Warp.


 
facebook

Relaterte saker