Medlemsnytt
Kompetansetorget er veldig nyttig. Studentene får mulighet til å bygge nettverk og vise hva de kan, sier Hallgeir Nilsen. Her er han sammen med bachelorstudentene i IT og informasjonssystemer. Foto: Susanne Hulda Tollerød

UiA-studenter samarbeider med næringslivet

14.06.2016 | Susanne Hulda Tollerød
Mange virksomheter tilbyr studenter fra UiA et oppgavesamarbeid gjennom Kompetansetorget. Til gjengjeld får de dedikerte studenter som jobber på spreng for å levere et solid resultat.
- Det er ekstremt gøy å se hva studentene leverer. Jeg har fått så mye mer enn det jeg har bedt om, både på design og funksjonalitet. Jeg er superfornøyd, sier Andreas Brovig fra Lillesand kommune.

Han er en av mange som har benyttet seg av Kompetansetorget, en nettportal for studenter på UiA og næringslivet på Sørlandet. Bedrifter og virksomheter kan legge ut forslag til studentoppgaver eller lyse ut stillinger, og studenter kan publisere sin profil med sine interesseområder og kompetanse.

En studentgruppe ved UiA har utviklet en løsning til Lillesand kommunes nettside. Her kan innbyggerne legge inn opplysninger om manglende bredbåndstilknytning, som kommunen jobber strategisk med å forbedre. Portalen er allerede tatt i bruk.

- Dette er annerledes enn en vanlig bacheloroppgave. Av erfaring ser jeg at studentene blir ekstra motivert av å jobbe sammen med bedrifter, fordi de løser et reelt problem i arbeidslivet, sier førstelektor og veileder Hallgeir Nilsen ved UiA.

En annen gruppe har utviklet et turneringssystem for spillet Shuffleboard på Håndverkeren. Denne jobben fikk de gjennom IT-selskapet Evry Consulting, hvor Jenny Eide har vært veileder.

- De to årene jeg har veiledet grupper har vi hatt full klaff både med studentene, og med prosjektet. Jeg opplever at gruppene legger ned mye innsats i å utvikle et bra prosjekt, og det vises på sluttkarakteren gruppene har fått, sier Eide.

Det er mange samarbeidsprosjekter som foregår, og noen av dem finner veien via Kompetansetorget. Silje Holteberg er rådgiver på Kompetansetorget.

- Vi ønsker at det skal være enkelt for virksomheter å opprette kontakt med studenter og fagmiljøer. Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger som viser verdien av samarbeidsprosjekter mellom studenter og virksomheter, sier hun.

Hvordan fungerer Kompetansetorget?


Kompetansetorget2

 

Registrer deg på Kompetansetorget og motta nyhetsbrev.

 
facebook