Medlemsnytt

Tone Vareberg kapret toppstilling i Kitron

11.01.2016 | Hodejeger Åstveit
Like før jul fikk Tone Vareberg beskjeden hun hadde ventet på: Den ettertraktede lederstillingen som Supply Chain Manager i Kitron Arendal var hennes.
Kitron Arendal er en ledende skandinavisk aktør innen utvikling, produksjon og distribusjon av elektroniske komponenter til blant annet forsvars-, offshore- og legemiddelsektoren, og Vareberg, som tiltrer stillingen i midten av februar, vil få det overordnede ansvaret for innkjøp og logistikk i bedriften.

Tilbake til røttene

Tone Vareberg forteller at hun er født og oppvokst i Kristiansand og at hun, etter mange års virke i hovedstaden, i vår bestemte seg for å flytte tilbake til Sørlandet.

– Jeg tok i den forbindelse kontakt med forskjellige rekrutteringsfirmaer, deriblant Hodejeger Åstveit. Den aktuelle stillingen i Kitron fattet fort min interesse; det er et fagområde jeg behersker, samtidig som bransjen er helt ny for meg, noe jeg ser på som en spennende utfordring.

– Det føles godt å komme tilbake, fortsetter hun. – Jeg kjøpte hus i Lillesand i høst og på den måten passer jobben i Kitron ypperlig, både på det karrieremessige og praktiske plan.

Lærerike år

Vareberg har en lang karriere bak seg i Telenor, 17 år for å være nøyaktig; de siste 10 årene som innkjøpsdirektør.

– Det har vært en fantastisk arbeidsplass som har gitt meg muligheten til å arbeide med interessante og lærerike arbeidsoppgaver, i nært samarbeid med dyktige kollegaer. Men alt har sin tid – jeg bestemte meg for at det var på tide å prøve noe nytt der jeg kan dra nytte av min allsidige kompetanse, samtidig som jeg får anledning til å lære en ny bransje å kjenne, forteller hun.

 Nye utfordringer

Når Kitron om seks uker blir hennes nye arbeidsplass, er hun klar for utfordringene som møter henne – også det faktum at hun kommer til en bransje der kvinner, som så ofte ellers i arbeidslivet, er underrepresentert på ledernivå.

– Jeg tror det skal gå helt fint! Som person er jeg en uredd type som er trygg på mine egne evner og kompetanse. Det er ikke til å stikke under en stol at det fortsatt finnes ’gutteklubben grei’-tankegods i næringslivet, men mitt inntrykk er at holdningene er i ferd med å endre seg. Stadig flere bedrifter er opptatt av å finne de beste kandidatene til lederstillinger, uten å skjele til kjønn, påpeker hun, før hun utdyper emnet ytterligere:

– Min optimistiske spådom er at ’glasstaket’ som mange kvinner fortsatt opplever vil være historie om 10–15 år. I den forstand gjør Hodejeger Åstveit en pionerinnsats når han fokuserer på å løfte kvinner opp og fram i rekrutteringsprosesser, og over tid er jeg sikker på at flere vil følge hans eksempel.

 Likestilling lønner seg

Vareberg sier at hun bygger sin optimistiske spådom om økt framtidig kvinneandel i lederposisjoner på det faktum at næringslivet blir stadig mer globalisert og konkurransepreget.

– Det er derfor rett og slett ufornuftig, for ikke å si økonomisk ulønnsomt, når bedrifter unnlater å benytte seg av den brede kompetansen som flere og flere kvinner besitter. Dette er et tema i stadig flere styrerom, og vil tvinge seg frem i enda flere i framtiden, understreker hun, og peker på at en jevnere kjønnsfordeling på ledernivå vil gjøre den enkelte bedrift mer mangfoldig og robust, noe som i sin tur gir større forutsetninger for å lykkes.

Fornøyde oppdragsgivere

Bjørn Åstveit i Hodejeger Åstveit har som mål å frambringe like mange kvinnelige som mannlige kandidater i sin portefølje av aktuelle lederemner.

– Dersom kvinner ikke slipper til i lederposisjoner går samfunnet glipp av mye verdifull kompetanse. Tone er i så måte et godt eksempel; hun var den beste kandidaten og den som lå nærmest ønsket profil til stillingen som Supply Chain Manager i Kitron, påpeker han.

Hans Petter Thomassen og Rudi Andersen, henholdsvis administrerende direktør og HR Manager i Kitron Arendal, er også såre fornøyd med nyansettelsen:

– Vi ser fram til å komplettere Kitrons lederteam med en dyktig og erfaren kvinnelig leder, og ønsker Tone Vareberg hjertelig velkommen til det sterke internasjonale fagmiljøet som kjennetegner Kitron.
facebook