Medlemsnytt
Fra venstre Oakland Rain, Inger Margrethe Furre Thommesen , Sigve Knutson og Stina Bjelland fra tirsdagens stipendutdeling i SpareBank1 SR-Bank i Kristiansand. Foto: Asgeir Grøneng Hartveit.

Stipenddryss til lovende sørlendinger

18.12.2015 | Magne Aasheim Knutsen, foto: Asgeir Grøneng Hartveit
Et knippe sørlendinger ble tildelt G9alt-stipend tirsdag.
artikkelen fortsetter under annonsen
Nordic Arena
Stipendmottakerne fikk 20.00 kroner hver, og i beskrivelsen av de respektive mottakerne står følgende:

Inger Margrethe Furre Thomessen, 17 år ifra Kristiansand: Sier selv "Min drøm er å leve av musikken, gjerne på internasjonalt nivå", men skal hun lykkes trenger hun et nytt instrument. En bratsj til 20.000 Euro og en bue til 70.000 kroner. Hun ble tatt opp på talentutviklingsprogrammet til Barath Due og i Agder på fiolin, men nå er det bratsj.  Bjøranger: superbra. Allerede internasjonalt tilsnitt. Utrolig begavet og kommer til å bli kjempegod. Er allerede på 1B1 laget og er å regne som en Martin Ødegård på 1B1. Sterkt potensial.

Stina Bjelland, 20 år fra Kristiansand, ballett. Sharon Roberts sier: "Stina er kommet inn på World Academy of Dance i konkurranse med tusenvis av søkere. Dette nåløyet er trangt. Hun får en utøvende kompetanse, men også en pedagogisk. Hun har en kropp som er som skapt for ballett, som trenger mye trening. Veldig mye trening. Har fortsatt et utviklingspotensial, som vil bli tatt vare på i London. Hun har den arbeidsmoral som skal til for å lykkes. Hun er til å stole på. Hun er en av de få i alle år med Sharons dansestudio, som har kommer igjennom innenfor klassisk ballett, hvor konkurransen er enda større. Hun har trent så mye, at jeg har sett mer til henne, enn hennes foreldre".

Oakland Rain, består av de tre søstrene: Maren (artist og låtskriver), Charlotte (artist og låtskriver) og Kathrine (manager og økonomistudent) Wallevik Hansen: De søker midler til nye innspillinger. Referanse Kjetil Nordhus, de første som fikk Kjetil til å føle det samme som han ikke har gjort siden Honningbarna. Dette er noe ekstra, og dette har kun skjedd to ganger de ti årene, og dette er den ene. Helt sikker at vi kommer til å høre mer i fra dem, de satser på å bygge deres karrière, og har tatt fri i fra skolen. Nå legger de grunnlaget, som kanskje ikke er så innbringende i dag, men som kan bli det. De selger ut konserter der de er. Lager låtene selv. De er svært produktive, så de skiller seg også på dette. Produserer med progresjon. De har en X-faktor.

Sigve Knutson 24 år fra Lillesand: Tar master på Design Academy Eindhoven, referanse Nina Bjørnstad, arkitektur og designhøgskolen: "Sigve er ydmyk, og spesiell. Skiller seg ut gjennom fokus på bærekrattighet. Han arbeider eksperimentelt og oppdager derfor nye områder som vi ikke har sett før. Han er arbeidsom. Han bryter konvensjoner og er vågal samtidig som han er ydmyk. Det han gjør får derfor en stor nyhetsverdi".

Alex Bergsåker (21 år i fra Tjørhom), økonomi. Alex kom til Norge i 2005 i fra Kina. Lærte norsk og tok igjen en klasse i løpet av ett år og ytterligere en klasse neste år. Var ferdig med videregående matte på ungdomsskolen. Tok bac på NHH på normert tid mens han var på Berkley og på ambassaden i Kina. Nå går han på LSE, noe som koster mellom 300.000 og 400.000 kroner per år. Allerede som 16-åring skrev han en bacheloroppgave som vant internasjonale priser, hvor han problematiserer Guanschi (økonomi og kjennskap/vennskap i Kina). I Norge opererer vi med det beste som A, mens han hentet A+ både i fra Berkley og LSE. Alex har allerede vunnet flere internasjonale priser for young scientist. En lovende økonom.
facebook