Fra venstre, Ole-Petter Sunde i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Liv Brit Kambo og Jon Syrtveit, regiondirektør i Kruse Smith.

Slik blir det nye renseanlegget på Odderøya

04.05.2016 | Ole-Petter Sunde
Tirsdag inviterte Næringsforeningen sine medlemmer til å besiktige det nye renseanlegget på Odderøya, som kan håndtere avfallsstoffer for en befolkning på 135.000 kristiansandere.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte
Det er formidable dimensjoner på arbeidet som er gjort og gjøres inne i fjellhallen for renseanlegget. Kristiansand Kommune er byggherre og eier av renseanlegget, mens Kruse Smith er ansvarlig for tunnel og betongarbeidet på anlegget. Prosjektleder Sverre Hille i Kruse Smith inviterte tirsdag til en gjennomgang av byggeprosessen på brakka samt en omvisning i anlegget der 90. 000 kubikkmeter masse er sprengt ut av fjellet, noe som tilsvarer mer enn 1000 lastebillass.

Hele det renoverte anlegget skal stå ferdig i november 2017 og da vil også byens øvrige renseanlegg bli avviklet.

80.000 timeverk er lagt ned i arbeidet fordelt på 40 mann over 13 måneder.  Arbeidslaget er delt i to, 20 mann har arbeidet i skift på 6 dager på og 6 dager hvile.  Regiondirektør Jon Syrtveit i Kruse Smith er naturlig nok stolt over den jobben som er gjort.

- Det meste har gått helt etter planen og vi ser frem til at hele anlegget står ferdig neste høst.  Med dimensjon på 135.000 mennesker er det bare å sette i gang, byen kan vokse og renseanlegget på Odderøya er klar til å håndtere resten, forklarer Syrtveit.

Det har naturlig nok også vært enkelte utfordringer ved arbeidet.  Det eksisterende anlegget har hele tiden vært i drift under byggeperioden, og det krever selvsagt avansert logistikk.  Alle utfordringer har enkelt latt seg løse, blant annet ved at Kruse Smith har hatt  sterkt fokus på HMS.

 
facebook