Fra venstre, Ole-Petter Sunde i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Liv Brit Kambo og Jon Syrtveit, regiondirektør i Kruse Smith.

Slik blir det nye renseanlegget på Odderøya

04.05.2016 | Ole-Petter Sunde
Tirsdag inviterte Næringsforeningen sine medlemmer til å besiktige det nye renseanlegget på Odderøya, som kan håndtere avfallsstoffer for en befolkning på 135.000 kristiansandere.
Det er formidable dimensjoner på arbeidet som er gjort og gjøres inne i fjellhallen for renseanlegget. Kristiansand Kommune er byggherre og eier av renseanlegget, mens Kruse Smith er ansvarlig for tunnel og betongarbeidet på anlegget. Prosjektleder Sverre Hille i Kruse Smith inviterte tirsdag til en gjennomgang av byggeprosessen på brakka samt en omvisning i anlegget der 90. 000 kubikkmeter masse er sprengt ut av fjellet, noe som tilsvarer mer enn 1000 lastebillass.

Hele det renoverte anlegget skal stå ferdig i november 2017 og da vil også byens øvrige renseanlegg bli avviklet.

80.000 timeverk er lagt ned i arbeidet fordelt på 40 mann over 13 måneder.  Arbeidslaget er delt i to, 20 mann har arbeidet i skift på 6 dager på og 6 dager hvile.  Regiondirektør Jon Syrtveit i Kruse Smith er naturlig nok stolt over den jobben som er gjort.

- Det meste har gått helt etter planen og vi ser frem til at hele anlegget står ferdig neste høst.  Med dimensjon på 135.000 mennesker er det bare å sette i gang, byen kan vokse og renseanlegget på Odderøya er klar til å håndtere resten, forklarer Syrtveit.

Det har naturlig nok også vært enkelte utfordringer ved arbeidet.  Det eksisterende anlegget har hele tiden vært i drift under byggeperioden, og det krever selvsagt avansert logistikk.  Alle utfordringer har enkelt latt seg løse, blant annet ved at Kruse Smith har hatt  sterkt fokus på HMS.

 
facebook