Medlemsnytt
Sonia Loinsworth, kreativ gründer

Skal hjelpe kunstnere og kreative gründere å leve av talentene sine

29.06.2021 | Margrethe Saga
Sonia Loinsworth har startet en ny bedrift basert på 30 års erfaring som kunstner og kreativ gründer, som skal hjelpe kunstnere og kreative gründere til å leve av lidenskapen sin.
artikkelen fortsetter under annonsen
Techpoint
- De fleste vet at det krever stort mot, engasjement og dedikasjon å skulle leve av kunstneriske uttrykk. Blant kunstnere mangler det sjelden på disse kvalitetene, men mange mangler strategien og verktøyene som skal til for å lykkes i det lange løp, sier Sonia Loinsworth.

Hun har derfor startet en bedrift som skal hjelpe kunstnere med nettopp dette.

- Gjennom årene har jeg møtt fantastiske kunstnere som ikke vet hvor neste måneds husleie skal komme fra. Jeg har møtt freelancere og selvstendig næringsdrivende som klarer seg godt i perioder, men ikke vet hvordan de skal komme seg ut av tørkeperioder. Jeg kjenner også mange som drømmer om og lengter etter å kunne leve av kunsten, kreativiteten eller lidenskapen sin, men ikke får det til eller tør å satse, fordi de har familie å forsørge og føler det for risikabelt, sier hun.

Tidligere har hun gitt ut en bok om temaet.

- Jeg har startet og drevet ti bedrifter og to ideelle organisasjoner innen kunstnerisk virksomhet og kreativt entreprenørskap de siste 30 årene, og på veien har jeg møtt utrolig mange talentfulle mennesker. Derfor bestemte jeg meg for å samle alle mine erfaringer mellom to permer og gi dem til alle som ønsker å leve av sine egne talenter. Interessen for denne boken har vært såpass stor at jeg har etablert en bedrift som skal hjelpe kunstnere og kreative gründere å leve av lidenskapen sin.

Loinsworth har tidligere drevet Barnas Musikkteater, som arrangerte konserter og teater for barnehager.

- Korona-pandemien og Kulturdepartementets beslutning om å ekskludere tilbydere av bedriftsinterne forestillinger (til barnehager) fra kompensasjonsordningene, tok livet av Barnas Musikkteater. 12. Mars 2020 var vi Norges største tilbyder av forestillinger og konserter til barnehagen med 500 barnehage-besøk per år. Ett år etter var bedriften historie. Vi er ikke alene! Kulturbransjen er en av de bransjene som ble rammet hardest av pandemien, og tusenvis av kunstnere står i samme situasjon som vi gjorde. Forskjellen på oss som har startet opp nytt mange ganger før og er vant til å bruke kreativiteten til å finne nye veier i business-sammenheng og de som ikke er det, blir veldig tydelig i denne ekstreme situasjonen, sier hun.

Loinsworth avslutter:

- Det handler om å bli god til å falle og så reise seg igjen, med ny erfaring og mer kunnskap som gjør at den neste bedriften kan drives enda bedre enn den forrige. For en kreativ gründer er en fiasko eller krevende periode et skritt på veien og viktig læring på vei mot ny suksess. Vi har derfor valgt å legge boken ut helt gratis på nettsiden til Lev av Talentene Dine ut juli. I august kommer det digitale medlemskapet som viser kunstnere og kreative gründere hvordan de bygger seg opp til å leve av sine talenter.
facebook

Relaterte saker