Medlemsnytt
Per Fronth og Hanne Berntsen gleder seg til årets sjekterace. Foto: Anne

Sjektefest i Ny-Hellesund for femte gang

06.06.2016 | May Baagøe Broughton
16.juli arrangeres sjekteracet i Søgneskjærgården for femte gang.
16.juli klokken 13.00 åpnes arrangementet med sang av søgnejenta Benedicte Riibe. Start og mål er ved Verftet i Ny-Hellesund og startskuddet er kl 14.00. Ruten går rundt Monsøya og gjennom Olavsundet.

Det er flere ting som blir premiert. Den raskeste båten, det beste antrekket og den beste motorlyden blir premiert. Juryen består av Søgnes ordfører Astrid Hilde, styreleder på Verftet Vidar Borø og Bjarne Sørensen fra Fylkeskonservatoren i Vest-Agder.

Per Fronth er en av initiativtakerne til racet. Ideen kom opp etter at han hadde vært på Koggefestival i Kragerø.

- Da kom jeg på at det har vært sjekterace i Ny-Hellesund under Hellesund - dagene både før og etter krigen.  På 50-tallet var det Preben, sønn av Vilhelm Krag, som arrangerte løpet, forteller Fronth.

Ideen ble lagt fram for journalisten Arnold Markussen i Budstikka. Redaktør Roar Osmundsen tente også på ideen umiddelbart.

For å få dette til var de avhengige av at vi fikk med flere gode støttespillere. De fikk den gang med seg Verftet Ny-Hellesund, Sameiet bak leilighetene, Bølgen & Moi Ny-Hellesund og Søgne og Greipstad Sparebank.

På den tiden hadde Verftet og Bølgen & Moi i Ny-Hellesund nettopp etablert seg.

– Jeg trodde de var gale. Vi hadde akkurat åpnet for første gang og skulle arrangere bryllup. Men det gikk veldig bra, mimrer Hanne Berntsen, daglig leder på Verftet.

- Det er bra at det finnes galninger. Trebåtene ga plass da brudefølget ankom og det ble en flott folkefest. Det skal det bli i år også, selv om det ikke blir bryggefest på kvelden fordi det skal feires et bryllup, sier hun.

Les også egen sak hos bsnett.no
facebook