SPENN
Lone Sunniva Jevne og bedriften Norway Seaweed er lykkelig vinner av Gründerprisen.

Pitchet seg til topps

15.12.2015 | Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
Norway Seaweed tok seieren og vant premien på 50 000 kroner.
Gründerkveld, der gründere møter kapitalen, ble nylig arrangert av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. I overkant av 100 deltakere hadde meldt seg på arrangementet, og de fremmøte opplevde en kveld med mange gode forretningsideer og mennesker med stor skaperkraft.

I konkurranse med fire andre gründerbedrifter vant Norway Seaweed konkurransen med sitt firma som har som forretningsidé å samle all teknologien og kunnskapen som finnes om alger, tang og tare, og tilpasse samt utvikle denne for norske forhold.

– Alger har utrolig mange muligheter og applikasjoner som vi ønsker å få mer kunnskap om slik at vi kan tilpasse dyrking, høsting og videreforedling av disse til norske forhold, sier Jevne med mastergrad innen Marin Biologi.

Alger som næring har en lang tradisjon i utlandet og har diverse bruksområder, blant annet er de brukt som mat og fôr i flere deler av verden. I Norge derimot, er interessen for dette relativt ny. Teamet som jobber i Norway Seaweed har hver for seg jobbet med fagfeltet i flere år.

Norway Seaweed ble vurdert av dommerpanelet til å ha den beste forretningsideen, og derfor være det selskapet som sannsynligvis også vil gi best avkastning tilbake til investorene.

Premien på 50 000 kroner i etablerertilskudd fra Innovasjon Norge, skal ifølge Lone Sunniva Jevne brukes på å kartlegge markedene for sin forretningside videre.
facebook