SPENN
Kristiansand 20 Januar 2015
Helene Abusdal jobber i FVN som HR sjef

Organisasjonsdirektør i mediestormen

16.02.2015 | Arne Roger Janse, foto: Anders Martinsen
Mens kollegaer har forlatt Fædrelandsvennen med sluttpakke, har Helene Abusdal (36) gjort lynkarriere i mediehuset.
Om du har hørt navnet hennes før, er det fordi du liker idrett. Abusdal er 17 ganger norgesmester i badminton, både i singel, double og mix-double. Hun spiller fortsatt aktivt og er i tillegg leder av Kristiansand Badmintonklubb (KBK).

Lite utdannelse
Yrkesmessig har hun mindre å skilte med: Noen år i Dell i København, der hun begynte på kundeservice og endte opp som coach for nyansatte, og noen årsom selger for Kvik Kjøkken i Kristiansand. Utdannelsen består av to år økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Agder og et år nettstudie på Interiørskolen.

- Jeg håpet du ikke skulle spørre om utdannelse! Jeg skulle gjerne studert  mer, og det kan godt være jeg gjør det senere. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hva jeg skal bli når jeg blir stor, sier Abusdal.

Erfaringer fra toppidretten har vært gode å ta med inn i jobben. Idretten har gitt Abusdal kondis til å stå på og lært henne at suksess ikke kommer over natten.

- Jeg kunne aldri blitt trippel norgesmester som 36-åring uten mange års grunnarbeid.

Holdningen reflekteres i jobben; jeg forbereder meg grundig og er perfeksjonist. Og så liker jeg å jobbe. Når andre gleder seg til å se på TV etter at barna er i seng, gleder jeg meg til å jobbe – enten for Fædrelandsvennen eller KBK. Jeg får energi av å skape og å lykkes, sier Abusdal.

Hun har hatt større ambisjoner i idrett enn i jobb. Og lynkarrieren til tross, er videre klatring i karrierestigen ikke det hun lengter etter.

- Jeg vil gjerne jobbe mer med idrett. Om lederjobben i KBK hadde vært lønnet, hadde det vært noe for meg. Jeg kan nok jobbe med mye forskjellig, men jeg må ha nye utfordringer, ellers kjeder jeg meg fort. Kanskje starter jeg noe eget en dag, om jeg får en god idé. Men jobben må helst være i Kristiansand, for jeg er veldig hjemmekjær, sier Abusdal.

Stort potensiale
Sjefredaktør Ljøstad mener Abusdal har potensiale for større oppgaver enn hun har i dag.

- Helene har imponert oss alle med evnen til å kombinere fagkunnskap med sunn fornuft og klokskap. Det er derfor hun har fått de mulighetene hun har fått. Noen har ledergenet og ledertalentet. Da vokser man med oppgaven. Helene har imponert i en veldig krevende lederjobb, sier Ljøstad.
facebook