Sjeføkonom Kyrre Knudsen i Sparebank1 SR-Bank.

Optimisme i regionen – tross alt

08.01.2015 | May B. Lindseth
Det er en svak optimisme i regionens næringsliv i forhold til egen virksomhet. Det var resultatet da Sparebank1 SR-bank presenterte Konjunkturbarometeret for Sør- og Vestlandet i Bankkjelleren onsdag 07.januar.

Flertallet av de spurte bedriftene i rapporten (600), venter vekst innen omsetning, ordrereserver og antall ansatte. Usikkerheten som råder gjenspeiler seg i dempede investeringer.

- Hvis du ikke sitter ved bordet, er du på menyen, startet assisterende banksjef i Sparebank1 SR-bank i Kristiansand Thorbjørn Thorkildsen.

Over 120 personer hadde møtt opp for å høre Konjunkturbarometeret bli presentert denne onsdagen. Det var en viss spenning til hva som ville bli presentert.

Sjefsøkonom i Sparebank1 SR-bank Kyrre M. Knudsen oppsummerte rapporten med at det går bedre i verdensøkonomien, fastlandseksporten er rekordhøy og flertallet av bedriftene i regionen er positive til fremtiden.

- Det kan se ut som om første halvår i 2015 vil bli ruglete, men det antas en bedring i slutten av året, sa Knudsen videre.

Han stilte spørsmålet når skal man satse? På topp eller bunn? Etter Knudsens mening er det tid for dette nå.

Fædrelandsvennen har også skrevet en sak om presentasjonen på Bankkjelleren. Den kan du lese her.

 

facebook