Medlemsnytt

Nytt konsept med lokalmat og kunst

09.12.2015 | May Baagøe Broughton
Torsdag 10.desember vil Fiskeeksperten Reinhartsen, sammen med keramiker Gro Suvatne og Knapstad glass i Bryggebakken presentere et nytt konsept i matkjelleren i Lillemarkens. Stikkordene er bordekking og fest.
- Vi spiser jo med øynene, sier Alexander Heath, kokk hos Reinhartsen med fartstid fra blant annet Statholdergården og Ylajali i Oslo.

Han vet hva som må til for å skape den gode matopplevelsen! Førsteklasses råvarer, hvordan maten legges opp, og fatene den presenteres på. At bordet for øvrig fremstår innbydende, lekkert og funksjonelt er selvfølgelig med på å underbygge smaksopplevelsen sier han!

Da Reinhartsen startet med Husets Fredagssushi, kom etter hvert ideen opp om å utvikle et unikt sushifat. De henvendte seg til keramiker Gro Suvatne, som er Kristiansandsjente og har verksted i Myrbakken i Hannevika. Hun synes det var en spennende tanke -  og etter en stund var dialogen i gang. Resultatet ble et lekkert sort sushifat, samt hvite små båtskåler som kan brukes i kombinasjon med sushifatet, til blant annet soyasaus, wasabi m.m. Fatet lages i ulike størrelser og kan brukes både som serveringsfat og «tallerken».

- Men for at festbordet skulle bli komplett måtte vi jo ha noe lekkert å drikke av. Vi utfordret Kunstglass Knapstad i Bryggebakken for å høre om de kunne utvikle et unikt glass til festbordet., sier Heath videre.

Camilla Knapstad hos Knapstad Kunstglass tente umiddelbart på ideen. Hun hadde lenge tenkt på at det måtte være spennende å gjøre noe på tvers av bransjene. De har utviklet en glass serie med fokus på funksjon, men bevart kunstglassets kreative uttrykk.

-  Sammen skaper vi en helhetsopplevelse med gode smaker, former og farger sier Camilla.

De tre aktørene er i oppstarten og ser frem til fortsettelsen på et nytt og spennende lokalt samarbeidsprosjekt.

- Dette gir oss muligheten til å utvikle unike håndlagde produkter som vi håper markedet vil sette pris på, avslutter Heath.
facebook