Rolf Øygarden avslutter festen med et smell med sangen Footloose. ALLE FOTO: Ole Jørgen Malmgård

Ny hagefest-rekord

23.08.2019 | Ingrid Michalsen
Aldri før har så mange deltatt på Næringsforeningens store hagefest, som i år ble arrangert på festningen for aller første gang.
artikkelen fortsetter under annonsen
Nordic Arena
- Det ble en drømmekveld, og tilbakemeldingene har vært helt fantastiske, sier Ingrid S. Høibo, arrangementsleder i Næringsforeningen.

550 gjester fra næringslivet deltok på årets hagefest, noe som er ny rekord., og det er sjuende året på rad at hagefesten blir arrangert (se bildekarusell øverst).

- Vi skal være en aktør som samler og styrker regionen. Og det at vi ser så stor oppslutning på hagefesten viser at ikke bare kan næringslivet her lykkes med godt arbeid og gjennomslag i viktige politiske saker, vi kan også ha det gøy, uttalte styreleder i Næringsforeningen, Jan Willy Føreland, fra scenen.

Stor vekst

Administrerende direktør i Næringsforeningen, Geir Jørgensen, fulgte opp med å påpeke veksten som foreningen har hatt det siste halvåret.

-  Aldri har Næringsforeningen hatt så mange medlemmer. Vi har hatt flere deltakere på våre arrangement i første halvår enn det vi noen gang tidligere har hatt på et helt år. I tillegg har flere store og viktige næringspolitiske saker, hvor vi har vært en aktiv pådriver, blitt vedtatt i bystyret. Prosjektporteføljen vår har aldri vært større, sa Jørgensen, og viste til høsten aktiviteter:

- Vi overtar Lillesand Vekst og næringsforeningsarbeidet i Lillesand. Vi starter opp et skreddersydd studieprogram for våre medlemmer innenfor digitalisering og ledelse utviklet sammen med Universitetet i Agder, og side vi har fått delfinansiert dette gjennom Kompetanse Norge kan vi tilby kurset til en liten egenandel som en service til medlemmene.

- Og så er det viktig å huske på at Næringsforeningen er det medlemmene gjør foreningen til. Derfor er det deres engasjement, deltakelse og innspill som er den viktigste forklaringen på at Næringsforeningens seiler i medvind, understreket Jørgensen.

Viktig møteplass

Ordfører Harald Furre tok i sin tale opp viktigheten av å ha en møteplass som hagefesten.

-  Næringsforeningen fortjener en stor takk som arrangerer disse etter hvert svært så tradisjonsrike og sagnomsuste hagefestene. At det også i år er lang venteliste for å få plass, viser klart at møteplassene dere skaper er attraktive og verdifulle.

Han skrøt også av byens næringsliv, og særlig de som tar våger å ta sjanser.

- Jeg er overbevist om at summen av et levende næringsliv, som skaper attraktive arbeidsplasser og gode tilbud, er helt avgjørende for at folk velger å bo her. I dagens SoMe-verden er det ikke alltid at jubelen står i taket når man lanserer nye tanker og visjoner. Men den som intet våger, intet vinner. Og noen må gjennomføre visjonene. En som særlig har stått støtt i stormen, eller orkanen, eller hvordan man best kan beskrive det, er Reidar Fuglestad. Snart får vi et flott, nytt museum her i byen, som jeg er overbevist om at vil skape større positive ringvirkninger for regionen enn hva vi klarer å se nå, poengterte Furre fra scenen.

Underholdning på høyt nivå

I tradisjon tro, var også flere av medlemsbedriftene representert på scenen gjennom artistene som opptrådte. Far og datter Svein Arild Andås og Ingrid Andås Kolstad fra Andås begrelsebyrå sang duett med sangen "Need you now", Mikael Ropstad Gran fra Sparebank 1 SR bank tolket Bruno Mars og "Treasure", Siren Fredriksen fra Reinhartsen underholdt med "Danse mot vår", Paul Richardsen sang den norske versjonen av "You raise me up", "Reis meg opp", Kjell Hjelmerud fra Kilden tolket både Lou Reed og Leonard Cohen, sistnevnte lignet han på både i utseende og stemme mens Rolf Øygarden fra Kvadraturforeningen avsluttet det hele med et smell, i form av "Brek Free" av Queen og Footloose av Kenny Loggins.
facebook

Relaterte saker