Medlemsnytt
Nede fra venstre: Adam Read, Inger L. Hutchinson
Oppe fra venstre: Erik Engenes, Hildegunn S. Teinum, Elisabeth I. Høibo, Inge Dalen og Heidi Sørvig, som alle jobber i Usus AS.

Nærmere 3000 vil være turister i egen by

31.05.2016 | May Baagøe Broughton
Søndag 5.juni åpner flere attraksjoner og aktiviteter opp for at man som innbygger skal få innblikk i hvilke tilbud byen har. Hele arrangementet er gratis.
Sammen med Kristiansand Kommune har Usus AS lagt opp til en hel dag hvor flere av byens attraksjoner og aktiviteter skal være gratis for byens innbyggere.  Inger Hutchinson fra Visit Sørlandet, som nå har blitt Usus AS, forteller at de holder dette arrangementet for de lokale slik at de skal lære byen å kjenne og alt som finnes der. I tillegg til å være litt forberedt på sommersesongen når byen fylles av folk fra både inn - og utland.

[caption id="attachment_6271" align="alignleft" width="400"]Kommunen er sterkt involvert i arrangementet representert ved fra venstre: Iren W. Moløkken, Liv Karin Aaneland, Randi Haukom og Hege Sønsteby Kommunen er sterkt involvert i arrangementet representert ved fra venstre: Iren W. Moløkken, Liv Karin Aaneland, Randi Haukom og Hege Sønsteby[/caption]

- Vi skal på en måte lære de opp til hva de kan anbefale til, eller ta med gjestene sine på, sier Hutchinson, prosjektmedarbeider i Usus AS og prosjektleder i "Turist i egen by".

Det er første gang det arrangeres i Kristiansand.

- Men er det noen som har plukket opp dette fra andre steder så lar vi de registrere seg, det er bare gøy at det er så stor interesse. Men vi har ikke markedsført det andre steder. Og selvfølgelig så har vi også invitert kommunene rundt oss. I Oslo har det blitt arrangert 19 ganger og vi ville forsøke en liten pilot her i Kristiansand for å se om det var interesse for det her i byen, forklarer Hutchinson.

Hun sier det har gått over all forventning.

- Første døgnet var det 300 påmeldte. Nå er det nærmere 3000 som har registrert seg for å være med.

- Hvordan kan man registrere seg for å delta?

- Man registrerer seg gjennom her og da får du en gratisbillett på epost som kan brukes. Du kan enten printe den ut eller ha den på telefonen. Du finner også en liste over attraksjoner på nettsiden vår som er tilgjengelig denne dagen, forklarer Hutchinson
facebook