SPENN
Miriam Csango-Yaacov og Christoffer Jørgenvåg under
utdelingen av prisene for Årets
kvinnelige leder og Årets unge
leder på Sørlandet. Foto: Kjell Inge Søreide.

Ledertalentene

15.12.2015 | Tekst: Camilla Høy, foto: Kjell Inge Søreide
Møt Miriam Csango-Yaacov og Christoffer Jørgenvåg – årets kvinnelige leder og årets unge leder på Sørlandet.
MIRIAM OM DET Å VÆRE LEDER:
-  Jeg tror jeg er en flink leder fordi jeg evner å se de sterke sidene hos de ansatte, og jeg lar de få jobbe med det de er best på. Først da får du de gode resultatene. Jeg kommer ingen vei hvis de andre i teamet mitt ikke er flinke.

– Jeg er opptatt av å utnytte ressursene som finnes i organisasjonen. Du trenger ikke sitte og finne opp kruttet selv hele tiden.  Bruk kompetansen du har rundt deg, og våg å tenke litt alternativt, sier Miriam.

Da hun ble ansatt som leder i Kelly Services på Sørlandet fikk hun i oppdrag å utvikle kontoret fra å være et tradisjonelt bemanningsbyrå med fokus på lager, logistikk og butikk, til å satse mer på økonomi, administrasjon og tekniske yrker.

– Vi gikk fra å tenke lokalt til å tenke alternativt for kundene våre ved å gå ut over både fylkesgrenser og landegrenser. Vi henter nå folk fra hele Europa, men vi hjelper også kunder fra Kristiansand med å rekruttere til andre land. I tillegg er vi blitt flinkere til å tenke alternativt også innad i organisasjonen ved å rekruttere til flere lokasjoner i Norge. Denne  tenkemåten har jeg implementert i hele Kelly Services Norge. Nå har vi store internasjonale kunder, forteller Miriam.

Hun får ofte spørsmål om hun som kvinnelig leder møter mange fordommer blant folk i næringslivet. Til det svarer hun blankt nei.

– Gjør man en god jobb og leverer kvalitet, tror jeg man blir anerkjent for det man gjør uansett om man er mann eller kvinne.

– Trenger vi å kåre årets kvinnelige leder på Sørlandet?

 – Ja, helt klart. En slik pris stimulerer til økt rekruttering og gir gode forbilder for neste generasjon kvinner. Vi trenger kvinner som tør å vise seg frem her på Sørlandet.

CHRISTOFFER OM DET Å VÆRE LEDER:
 – For å bli en dyktig leder må du jobbe ekstremt hardt. Du kan være så flink og smart du bare vil, men mangler du drive vil du ikke lykkes. Selv arbeider jeg alltid litt lenger enn vanlig, og jeg sitter som regel og jobber om kveldene også. Det er da man blir god, når man gjør det lille ekstra i forhold til alle andre, forteller Christoffer.

– Jeg får jobbe med ting som er nyskapende, og jeg får være med på å bygge ny teknologi og nye produkter som ingen har utviklet tidligere, og som kan komme til å endre store deler av bransjen. Sånn sett føler jeg meg veldig privilegert. Entusiasmen jeg viser på jobb, smitter nok over på de ansatte, sier han.

– Møter du på noen fordommer i arbeidslivet fordi du er så ung?

 – Ja, noen av det morsomme slaget. Når jeg sitter og venter på et møte, har jeg flere ganger opplevd at vedkommende jeg skal møte, med kikker ut av kontoret sitt, uten å finne den han eller hun leter etter. Folk forventer nok å treffe en person som er en god del eldre enn meg. Men når jeg først får anledning til å snakke ut om hva jeg har fått til og hvilke mål jeg har, forsvinner fordommene fort.

Christoffer startet opp Red Rock i 2009 mens han tok en mastergrad innen IT/Systemutvikling. Den gang var firmaet et rent IT-selskap med en omsetning på 200 000 kroner. Siden utvidet Red Rock sine forretningsområder til også å omfatte gruveutstyr og billettløsninger for offentlig transport. Senere satset selskapet på det som i dag er hovedinntektskilden: offshore og marine. Red Rock så tidlig en mulig overkapasitet i oljebransjen og la merke til potensialet innenfor offshore fornybar energi.

Red Rock sysselsetter i dag rundt 40 ansatte og forventer en omsetning på rundt 70 millioner i 2015

MIRIAM CSANGO-YAACOV (37)

Regionsjef i Kelly Services

Fra Kristiansand, men er født i Asker.

Sivilstatus Gift med Dror Yaacov. Har en datter sammen og venter nytt barn i april.

Utdanning Begynte på en grad i psykologi, men hoppet av etter tre år.

Arbeidserfaring Startet HR-karriere i IBM i Ungarn, og har siden jobbet seg opp i norske rekrutteringsselskaper.

Hobby – Driver litt med yoga og er glad i å lese, men har ikke så mye tid til det. Jobb og familie kommer først

CHRISTOFFER JØRGENVÅG (29)

Adm. dir. i Red Rock

Fra Kristiansand

Sivilstatus Forlovet med Angela Chen

Utdanning Sivilingeniør innen IT/ systemutvikling fra UiA og Michigan Technological University

Arbeidserfaring Startet Red Rock i 2009

Hobby – Bruker nærmest alt av tid og tankekraft på jobben, og har ikke mulighet til å holde på med så mye annet, men til gjengjeld er jo jobben min så gøy!
facebook