SPENN

Kunnskapsdeling ved Victoriasjøen

17.02.2016 | Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
Pensjonistene Ellinor Kvåse Rafoss og Tor Steinar Rafoss, fra Søgne, som bor ved Victoriasjøen store deler av året er dette nummerets intervjuobjekter. Dala Rieko er et møtested for kunnskapsdeling og god praksis.
1 Hva er en god start på arbeidsdagen deres?

– Våkne ved første hanegal, fuglesang og konsert av froskene ved fjorden. Varme vann til te og servere brød for bonden Andrew Menya før han går ut og legger til rette for dagens virke.

2 Hva opptar dere mest for tiden?

– Produksjonsmåter som tåler klimavariasjonene. Åke Bjørke fra Universitetet i Agder besøkte Dala Rieko og ga oss i oppgave å trene adapting capacity. I fjor kom det etter hvert mye og langvarig regn, og på toppen gir El Nino noen kraftige omganger, 50 mm regn målt i Asembo Bay natt til tirsdag 19. januar.

3 Deres viktigste inspirasjonskilde?

– Samværet med folk som strever seg ut av fattigdom ved å bruke produksjonskapasiteten i land og vann, solas lys og varme, vannplanter som råstoff for kompostgjødsel, aktuell teknologi som elektrisitet fra sola til pumping av vanningsvann, LED-lys og IKT.

Noen som fortjener en spesiell honnør?

– Ordførerne i Søgne og Songdalen, Astrid Hilde og Johnny Greibesland, gjør er god jobb i arbeidet med både kommunereformen og næringsutvikling.

5 Hvem gir dere stafettpinnen videre til?

– Vår ordfører hjemme i Søgne kommue, Astrid Hilde.
facebook

Relaterte saker