Medlemsnytt

Kilden gir en ekstraforestilling til flyktningehjelp

22.04.2016 | Ingrid Michalsen
The Sound of Music trekker mange til Kilden. 18. mai blir det ekstraforestilling der alle billettinntektene går til Leger Uten Grensers innsats for flyktninger i Middelhavet.
Initiativet kommer fra kunstnerne i Kilden Teater- og Konserthus. Oboist Marion Walker i Kristiansand Symfoniorkester dro det hele i gang.

- Vi er mange som har vanskelig for å sove når vi ser hva som skjer med flyktningene i Middelhavet. Og vi er mange musikere over hele verden som nå organiserer konserter og prøver å bidra. Så jeg er veldig glad for at Kilden tok positivt imot vårt initiativ, sier Marion Walker.

Sykepleier og økonom Nina Roland i Kristiansand er feltarbeider og tidligere visepresident i Leger Uten Grenser i Norge. Hun takker for bidraget som kunstnere og ansatte i Kilden skaffer gjennom inntektene fra denne forestillingen. Og hun understreker at behovet for hjelp i Middelhavsområdet er stort i øyeblikket.

- Vi bidrar med både medisinsk og psykologisk hjelp til flyktningene. Mange har opplevd store traumer og trenger bearbeiding av det, i tillegg til medisinsk nødhjelp og mat. Dette har vi også etablert steder for vårt hjelpearbeid både rundt Hellas og i Italia. I tillegg har Leger Uten Grenser lært opp fiskere i Tunisia i livredning, fordi de ofte er de første som møter flyktninger på havet, forteller Roland.

Audun Myhre er direktør for Stiftelsen Arkivet, som er medarrangør for denne spesielle ekstrakonserten. Han sier det er viktig også for dem å støtte Leger Uten Grenser.

- Overskriften for det vi holder på med i Arkivet er å skape et samfunn med større rom for menneskeverd. Det som er grunnleggende i migrasjonen og flyktningestrømmen til Europa er at vi holder fast på at ethvert menneske har en grunnleggende verdi, sier Myhre og oppfordrer bedrifter og enkeltpersoner til å kjøpe billetter til denne ekstraforestillingen.
facebook