Jan Willy Føreland er innstilt som ny styreleder av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen av valgkomiteen. Valget av ny styreleder finner sted på Generalforsamlingen til næringsforeningen torsdag 21. april.

Kan bli ny styreleder i Næringsforeningen

19.04.2016 | Ingrid Michalsen
Når Næringsforeningen i Kristiansandsregionen møtes til generalforsamling torsdag 21. april, står valg av nytt styre og styreleder på agendaen.
Valgkomiteen har innstilt Jan Willy Føreland som ny styreleder av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, etter at nåværende styreleder Terje With Andersen takker av etter fire år som styreleder, noe som er maks antall år, ifølge foreningens vedtekter.

Jan Willy Føreland er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har jobbet med planlegging og utvikling i en rekke år, både i offentlig og privat sektor. Han har bakgrunn som gründer og oppstarter av tidligere Faveo prosjektledelse, nå WSP. Han har også vært aktiv i etableringen av Agderring, og har vært styreleder i et tidligere pre-såkornfond.

Føreland mener Næringsforeningen i Kristiansandsregionen (NiKR) er en viktig motor og drivkraft for å utvikle regionen.

- Vi er en bitteliten landsdel, og for å lykkes må vi samle oss og bli mer slagkraftige. Arbeidet med kommune - og fylkesammenslåingen er en av mine kjepphester. Dette vil kunne bidra til at vi sammen blir sterke med én felles bo- og arbeidsregion. Folk vil bo der hvor attraktive tjenester tilbys, påpeker Føreland.

Privat er han opptatt av friluftsliv (styreleder i DNT Sør), han er gift og har tre voksne barn. Han bruker også mye tid, og er kjent for, å være svært aktiv i frivillig arbeid.

- Hva tenker du er potensialet til næringsforeningen?

- Det er viktig å ha et bredt perspektiv, og jeg syntes det er veldig gøy at NiKR er så utviklingsorienterte. Dette ser vi gjennom engasjement knyttet til blant annet grønt skifte, likestilling og mangfold, og all kommunikasjon for øvrig.  Næringsforeningen har klart å bli en viktig stemme som blir lyttet til, og som skaper viktige møtesteder for medlemmene sine, sier Føreland.

Valget av ny styreleder skjer torsdag 21. april 2016. Her finner du påmelding og mer informasjon om generalforsamlingen.
facebook