Godt oppmøte og stort engasjement

22.04.2016 | Ingrid Michalsen
God stemning, rørende taler og en offensiv, ny styreleder. Generalforsamlingen rommet både latter, applaus og litt tårer.
Rundt 50 mennesker deltok på generalforsamling i Næringsforeningen 21. april. Etter at regnskapet var godkjent, og valg av ny styreleder, Jan Willy Føreland, og nytt styremedlem, Helge Hammersbøen, var på plass, bar det ned til festmiddag, taler og underholdning av ypperste klasse, i Generalboligen.

- For en fantastisk kveld!, utbrøt en av deltagerne idet kvelden var i ferd med å avsluttes.

- Dette må vi gjøre oftere, minst to ganger i året, repliserte en annen.

Da var festmiddagen, i form av tapas fra Klubben Selskap og Catering, fortært, det samme var desserten, vaniljeis med rørte jordbær fra Hennig-Olsen Is, og de italienske «operettene» framført av Bjøro Hildebrandt klinget fremdeles i ørene.

Kveldens taler høstet både latter, applaus og litt tårer. Administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Anita S. Dietrichson takket av styreleder Terje With Andersen etter fire år. Andersen lovet at han ikke hadde noen planer om å tre inn i pensjonistenes rekker med det første, og nevnte flere nye prosjekter han har på gang. Kristiansands-ordfører ga i sin tale skryt for arbeidet NiKR gjør, og takket for samarbeidet så langt. Men ordføreren ga samtidig klar oppfordring til NiKR om å sparke kommunen i leggen de gangene det er nødvendig, å være en «vaktbikkje», på vegne av næringslivet, overfor kommunen.  Nyvalgt styreleder i NiKR, Jan Willy Føreland, påpekte viktigheten av å tenke fremtidsrettet og langsiktig, og hvordan næringsforeningen er en viktig motor for å utvikle regionen.

– Vi er en bitteliten landsdel, og for å lykkes må vi samle oss og bli mer slagkraftige. Arbeidet med kommune – og fylkesammenslåingen er en av de viktigste sakene nå. Får vi en storkommune, så får vi én felles bo- og arbeidsregion. Folk vil bo der hvor attraktive tjenester tilbys, uttalte Føreland i talen.
facebook

Relaterte saker