Medlemsnytt

Generasjonsskifte på Strai Kjøkken AS

10.03.2015 | Strai Kjøkken, foto John Petter Thorsen, Aptum
Etter 40 år i jobben, hvorav de siste 25 årene som leder, gir administrerende direktør Reidar Tobiassen (64) stafettpinnen videre til sønnen Jan Frode Tobiassen (40). De ansatte på Strai og alle forhandlerne ble informert allerede i mai i fjor.
Allerede i 2011 ble det bestemt at eierne i den tradisjonsrike familiebedriften Strai Kjøkken AS i Kristiansand skulle gå av i ledende stillinger ved fylte 64 år.

Med Jan Frode Tobiassen som administrerende direktør er det nå fjerde generasjon som leder familiebedriften Strai Kjøkken AS.

Jan Frode Tobiassen er utdannet siviløkonom og har arbeidet i bedriften i 18 år som økonomi- og administrasjonssjef.

– Jan Frode er engasjert og strukturert. Han har stor arbeidskapasitet og kjenner bedriften godt, sier styreformann Lars Gunnar Andersen, som også legger til at det var full støtte i familien rundt lederskiftet.

De to siste årene har Strai vært igjennom en omfattende forbedrings- og effektiviseringsprosess for å være bedre rustet for fremtiden. Jan Frode har gjennom denne prosessen opparbeidet seg god oversikt og kompetanse innen de ulike avdelingene i bedriften, og forbedringsarbeidet vil fortsatt være et viktig fokus fremover.

Strai Kjøkken ble etablert i 1929 og markerte sitt 85-årsjubileum høsten 2014. Det er en høyst oppegående jubilant med rundt 90 ansatte. Produksjon av kjøkken, bad og garderober foregår på Strai like nord for Kristiansand. I Avenyen i Sørlandsparken har Strai Kjøkken Norges største kjøkkenbutikk. I tillegg har de 11 egeneide butikker og 11 frittstående forhandlere i Sør-Norge.  Bedriften hadde en omsetningsvekst på nær 20 prosent i fjor.

Tredje generasjon, representert ved brødrene Tobiassen, blir fortsatt viktige brikker i bedriften. Administrerende direktør siden 1990, Reidar Tobiassen (64), fortsetter som rådgiver og støttespiller i ledelsen og markedsavdelingen, Kåre Tobiassen (62) fortsetter som leder for produktutvikling og Tor Erling Tobiassen (59) som ansvarlig for prosjektavdelingen.
facebook