Folkefesten Tall Ships Races Kristiansand 2015

13.07.2015 | Ragna Marie Henden
25.- 28. juli arrangeres årets største Folkefest på Sørlandet. - Det vi gleder oss mest til er gleden til alle de tusen som får oppleve denne folkefesten uten å betale for den.
Det nærmer seg snart verdens mest spektakulære seilskuteseilas med opp mot 100 store og små seilskuter fra 20 – 30 land i Kristiansand. Igjen skal havna i Kristiansand fylles med store hvite seilskuter, et hav av master, kadetter i ulike uniformer fra hele verden, et kontinuerlig og variert kulturprogram og et yrende folkeliv. Vi har tatt en prat med Bjarne og Marianne før folkefesten er i gang.

Tall Ships Races (TSR) 2015 i Kristiansand sies å være det største TSR arrangementet – hva ligger i det?
Skutene deles inn i fire klasser. Skutene i Klasse A er de største av de tradisjonelle seilskutene. Vi har 31 skuter påmeldt i denne klassen. Det er en rekord! Alle de største seilskutene kommer til Kristiansand både Sedov, Kruzenstehrn og Statsraad Lehmkuhl.

Hva er unikt med Kristiansand i forhold til andre anløpshavner?
Noe av det som skiller Kristiansand fra andre vertshavner er at vi har en aktiv kommersiell havn og at de som driver virksomhet i havna må tilpasse aktiviteten sin til The Tall Ships Races.

Hva vil dere gjøre «bedre» i år i forhold til TSR i Kristiansand i 2010?
Mye av arrangementet er bestemt i kontakten med Sail Training International. Vi forsøker å utvide folkefesten, slik at vi kan si at dette ble en folkefest for alle.

Hva vil dere si næringslivet vinner på dette arrangementet?
Det vi tilbyr næringslivet er i første rekke profilering. De blir med på det laget som gjør dette arrangementet og denne festen mulig. Vi har mange samarbeidspartnere og vi håper også at samarbeidspartnerne i større grad bli kjent med hverandres produkter og tilbud.

Hvordan vil dere anbefale næringslivet i siste innspurt å benytte arrangementet?
De fleste har nå bestemt seg for hvordan de vil bruke arrangementet. Det kan være selskap på ei av skutene for kunder eller ansatte, stand, bannere, bruk av annonser eller storskjerm. Det er bedriftenes markedsstrategi som må avgjøre hvordan de vil bruke de mulighetene som The Tall Ships Races tilbyr.

Hva mener dere TSR i Kristiansand betyr for byen og omegn?
I dag blir dette litt synsing. Vi har bestilt en ringvirkningsanalyse som forhåpentligvis vil gi oss et bedre grunnlag for å uttale oss om dette.

Noe annet viktig på tampen?
The Tall Ships Races I Kristiansand er miljøsertifisert. Vi vil gjerne at publikum hjelper oss i nå målene våre på miljøsiden, for eksempel å bruke sykkel eller buss til byen disse dagene, sier to fornøyde og litt spente arrangører av Tall Ships Races 2015 i Kristiansand!

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen ønsker lykke til!
Vi har bidratt med nestleder Ole-Petter Sunde i styret, og hatt  ansvar for å skaffe midler til medseilere og annonser til TSR Magasinet.

Les mer om programmet her.http://tsrkristiansand.no/

 
facebook