Medlemsnytt
Prisvinner Peder Syrdalen, administrerende direktør i ASKO Agder , (t.v.) sammen med Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS.

Energipris til Asko Agder

25.05.2016 | Ingrid Michalsen
Asko Agder gikk, sammen med Arendal Kommune, til topps i konkurransen Sørlandets Energipris. Begge har spart store beløper på smart strømbruk.

Bak Sørlandets Energipris står LOS Energy, som ønsker å hedre dem som bruker strøm på en mer effektiv måte og som er gode til å dele sine erfaringer med andre. Det er andre året prisen ble delt ut.

Innovativ tankegang
ASKO Agder, som er en del av NorgesGruppen, vant i kategorien bedrift. De har en langsiktig ambisjon om å bli klimanøytral og jobber kontinuerlig med energibesparende tiltak. Nå satser konsernet også i økende grad på fornybar energiproduksjon.

– ASKO Agder setter Sørlandet på kartet med landets største solcelleanlegg på taket. Det er også godt å se at lokale produsenter og selskaper går i bresjen for totalinstallasjonen på solcelleanlegget, sier Anders Gaudestad, juryformann, og administrerende direktør i LOS AS.

Juryen synes også at ASKO Agder har en interessant og innovativ forretnings-tankegang knyttet til energi og energisparing. Peder Syrdalen, administrerende direktør i ASKO Agder, mener flere bør satse på energiledelse.

– Jeg tror de aller fleste bedrifter vil oppleve en besparelse med en gang ledelsen tar dette alvorlig, sier Syrdalen, som ikke skal hvile på laurbærene. – Nå skal vi satse enda mer for å oppnå våre mål om å bli klimanøytral, sier han.

De to andre nominerte i kategorien bedrift var Eramet Kvinesdal og Sørlandsbadet. I 2015 vant GE Healthcare.

Dedikert gruppe

Arendal kommune vant i kategorien offentlig, hvor de konkurrerte mot Kristiansand kommune og Lillesand kommune.

– Arendal har over tid jobbet strategisk og målrettet med energiledelse, med imponerende resultater, sier juryformann  Gaudestad.

- Til tross for at bygningsmassen har blitt større, har strømforbruk i kWh pr kvadrat gått ned. De beste energisparetiltakene Arendal Eiendom har gjennomført har gitt en besparelse på hele 30 prosent. Juryen likte spesielt godt at Arendal Eiendom har en dedikert gruppe som har ansvar for energistyring av byggene og gjennomføringen av prosjekter, sier Gaudestad.

Økende interesse
Han er glad for den økende interessen for energisparing.

– Både bedrifter og det offentlige går glipp av store summer som de kunne spart på energitiltak. Jeg håper Sørlandets Energipris kan inspirere flere til å satse på energisparing og energiledelse. En viktig del av dette arbeidet er å dele mer av de gode erfaringene som allerede er gjort, sier LOS-sjefen.

Juryen i Sørlandets Energipris 2016 har bestått av Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

 
facebook