Fra venstre: Runar Leite fra Visma Services, Stine Skagestad fra Eramet og Joakim Hansson fra Fundament.

Disse er nominert til Årets unge leder

04.11.2016 | Ingrid Michalsen
En av følgende tre kandidater blir kåret til Årets unge leder på Sørlandet 2016. Vinneren annonseres på Lederløft torsdag 10. november.
artikkelen fortsetter under annonsen
Techpoint
Runar Leite, Visma Services:

Runar har ledet regnskapsbyrået Visma Services i Kristiansand med 25 ansatte i fire år og har nasjonalt ledet selskapets løsning for regnskap på nett med stø hånd.  Runar Leite har i 2016 blitt tilbudt en topplederstilling i selskapet i Norge som divisjonsdirektør i Visma BPO. Der har han ansvar for rundt 50 kontorer, 650 ansatte og en omsetning på ca 700 mill av de ca 1 mrd som selskapet i Norge omsetter for. Han har den siste tiden jobbet mye med en omorganisering  for Norge i selskapet, med fokus på å utnytte potensialet selskapet har med å skape gode synergier både innad i Norge og på nordisk nivå. Det er stor tiltro til at Runar vil være et meget godt tilskudd til ledergruppen i Visma Service Norge.

Runar kjennetegnes ved å være ekstremt dedikert og proaktiv. Kollegaer lar seg imponere stort over hvordan han kombinerer analytiske evner med engasjement og omsorg i sin vei for å skape resultat. Han er lyttende, alltid tilstede, og gir tillit og ansvar til de han leder. Han beskrives som en unik kapasitet.

Joakim Hanssen, Fundament (Kristiansand):

Joakim ble daglig leder i Fundament Kommunikasjon mars 2015. Selskapet hadde mange tøffe år bak seg, uten overskudd siden 2010. Omsetning i 2014 var på 6,6 mill og underskudd på –1,9 mill. Firmaet slet med meget tøff likviditetssituasjon, og utrygg fremtid både for ansatte og eiere. Med Hanssens inntreden i mars 2015, kom nytt håp og energi i selskapet. Omsetningen fikk et solid byks til 15,2 MNOK og med et positivt resultat.

Under Joakims ledelse har det blitt startet 2 søsterselskap, begge med positivt resultat. I 2016 fortsetter den gode utviklingen hvor første halvår har et kombinert resultat på 1,7 MNOK og en god omsetningsvekst.

Joakim kom fra stillingen som salgssjef/daglig leder i Kristiansand Avis hvor han snudde en negativ trend til positive resultater.

Som leder er Joakim typen som kommer først og går sist, han setter tydelige mål og er godt likt av alle. Han har et imponerende nettverk og går alltid frem som et godt eksempel.

 Stine Skagestad, Eramet (Kvinesdal):

Stine er teknisk sjef på Eramet i Kvinesdal. Hun har vært i stillingen og bedriften siden januar 2012. Stine er utdannet siv.ing energi og miljø fra NTNU. Stine har ansvar for teknisk avdeling med 60 ansatte. Kun 2 av disse er kvinner. Med sine 35 år er Stine yngste deltaker i ledergruppen. Hun er målrettet og uredd. Samtidig beskrives hun også som er behagelig og konstruktiv  av både ledere og ansatte.

Stine er en moderne leder, som leder igjennom andre. Hun motiverer og får frem det beste i den enkelte. Stine har fokus på inkludering og nytenkning. I en svært traus og konkurranseutsatt bransje er kostnadsfokus og effektivisering daglige utfordringer. Med sin tilnærming til ansvaret og sin moderne lederstil representerer Stine noe nytt og riktig for Eramet.

Stine sin nominasjon støttes både internt i bedriften, og av flere eksterne personer som har fått innsikt i Stine sine kvaliteter og engasjement.

Juryen for Årets unge leder består av Tone Martinsen Framnes (Fædrelandsvennen), Runar Brøvig (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen), Bente Tandberg Myhrstad (DnB), Gisle Stavland (Edge Consulting), Lukas Wedermeyer (Kristiansand Kommune) og Christoffer Jørgenvåg (RedRock).
facebook

Relaterte saker