Medlemsnytt

De kan bli Årets Bakeri

30.06.2021 | Lotte Blom van der Male
Grim Bakeri er nominert til Årets Bakeri, og har også blitt sertifisert som håndverksbakeri.
artikkelen fortsetter under annonsen
Techpoint
Daglig leder for Grim bakeri, Roy Kristiansen, forklarer at sertifiseringen som håndverksbakeri innebærer at bedriften bruker lokale, kortreiste varer og at man kan dokumentere at man har fagutdannet personell og gode håndverkstradisjoner.

- Dette innebærer i praksis at man for eksempel lager melkekaker for hånd og håndrullede bagetter, forklarer Kristiansen.

Han fortsetter:

- Vi ser at bakerier generelt går sammen i kjeder med samme eierkonstellasjon, men vi har funnet ut av at vi må gå motsatt vei og fokusere på håndverk for at vi skal overleve i fremtiden. Vi har troen på at bakeriet på hjørnet skal overleve og at alle ikke går på butikken for å kjøpe det samme produktet.

Omfattende kriterier

I tillegg til sertifisering har Grim Bakeri også blitt nominert til Årets Bakeri, en kåring som deles ut og administreres av bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Det er nå tatt ut 19 bakerier til en form for semifinale hvor en fagjury videre bestemmer hvilke fem det skal være mulig å stemme på for den endelige avgjørelsen. Årets Bakeri kåres 1. oktober.

Nåløyet bakeriene skal gjennom er omfattende. En sjekk på bransjeforeningens nettside lister åtte kriterier som bakeriene vurderes ut ifra. Kriteriene går blant annet på bedriftens økonomiske utvikling, samfunnsansvar, evne til nyskaping, fagkompetanse og omdømme. Vinneren mottar 10.000 kroner, diplom og blomster, og vil bli overrakt i oktober i bakeriet.

- Hva skjer dersom dere blir ett av de fem bakeriene som går videre?

- Da blir det offentliggjort og deretter er det en måned hvor man har mulighet til å stemme på sin favoritt, forklarer Kristiansen.

Avhengig av kundene

- Hvis dere vinner, hva vil det bety for dere?

- Det bygger stolthet. Og så betyr det at vi gjør noe riktig, og at vi er på riktig spor. Dette er jo en prosess, og vi jobber på hele tiden, så det vil være begynnelsen på noe. Vi har vår strategi og vil følge den.

- Og hvis ikke dere går videre, vil dere da jobbe mot kåring i 2022?

- Ja, absolutt. Men vi er avhengig av våre kunder. Først og fremst for å kunne drive butikk i det hele tatt, men også fordi det er kundene som nominerer oss, avslutter Roy Kristiansen.
facebook

Relaterte saker