Medlemsnytt
I oktober skal tidligere kringkastingssjef og Høyre-politiker, John G. Bernander, være reiseleder på en stor tur til sine gamle «hjemtrakter» på USAs østkyst. Nina Skeie-Langenes fra reisebyrået Portal Travel i Kristiansand blir også med som guide.

Bernander skal vise sitt USA

10.02.2016 | Portal Travel
I oktober vil John G. Bernander (58) være reiseleder på en unik tur til USAs østkyst.
- Jeg vil vise folk den delen av USA som har betydd mest for meg selv. Vi skal besøke bedrifter, akademia og folk som har mye å dele om det å drive butikk og politikk. Vi flyr til Boston, der vi har base de tre første dagene, og etter åtte begivenhetsrike dager skal vi ende opp i hovedstaden Washington, sier Bernander, som selv er født i New York.

Familien Bernander flyttet hjem til Kristiansand i 1962 for å drive campingplass på Hamresanden, men John G. Bernander hadde amerikansk statsborgerskap fram til tenårene. Sitt siste lange opphold «over there» hadde Johnny, som han kalles, i 1971, da han gikk i 7. klasse. Kunnskapen om og kjærligheten til USA og amerikanere er fortsatt meget stor.

- På turen vår skal vi innom steder som har hatt – og fortsatt har – stor betydning i USA og for forholdet mellom USA og Norge. Jeg skal bruke mitt nettverk til å sette sammen et program med spennende kulturelle, politiske og historiske innslag. Og så skal det selvsagt bli mye tid til å hygge seg, lover den tidligere kringkastingssjefen.

John G. Bernanders tur, som er i samarbeid med det Kristiansand-baserte reisebyrået Portal Travel, starter for alvor i Plymouth, Massachusetts. Det var der de første såkalte pilgrimene ble transport fra England med seilskipet «Mayflower» i 1620.

- Vi skal blant annet besøke Plymouth Plantation – et museum over de første innvandrernes liv og levnet, og hvor en kopi av «Mayflower» er tilgjengelig for besøk, sier Bernander. Han vil også vise fram det historiske Market Square i Portsmouth, New Hampshire og fabrikkutsalgene for Polo, Calvin Klein og Adidas i staten Maine.

- Det skal også bli tid til en guidet tur i Boston og besøk på Harvard University før vi setter kursen for New York, sier den tidligere Høyre-politikeren. I byen som aldri sover vil han blant annet ta de reisende med til Little Italia, Chinatown, Wall Street, sjømannskirken, The Metropolitan Museum of Art,  Central Park, FN og det norske handelskammeret, og la dem få oppleve herlig gospelsang i en baptistkirke.

Og så skal han «hjem» - til Brooklyn - der han ble født 22. september 1957.

- Jeg gleder meg veldig til på vise fram Brooklyn, der vi sammen med formannen i den norske 17. mai-komiteen, Arlene Bakke Rutuello, skal lage et eget opplegg for gruppen vår. Vi skal også ha lunsj i bydelen, før vi drar tilbake til Manhattan og gjør oss klare for å avslutte USA-oppholdet i Washington – storpolitikkens hovedstad, sier Bernander – og fortsetter:

- I Washington har vi vært så heldige å få innpass ved den norske ambassaden, der forhåpentligvis selveste ambassadøren også har tid til å møte oss.

Næringslivslederen legger til at Capitol-bygningen, Kongressen, Det Hvite Hus og Arlington kirkegård, der blant andre John F. Kennedy og den kjente flypioneren Bernt Balchen fra Kristiansand er gravlagt, også er på besøkslisten i hovedstaden.

- Dette skal bli en annerledes tur til USA – med mye kjærlighet og kunnskap – og turen er åpen for alle, sier John G. Bernander entusiastisk.
facebook

Relaterte saker