Medlemsnytt
Arve Myra og Ingrid Andås Kolstad I Andås Begravelsesbyrå under konferansen på Scandic Bystranda for begravelsesbyråer i Virke gravferd 19. til og med 22. mai.

Virke gravferd arrangerte landsmøte i Kristiansand

24.05.2022 | Ragna Marie Henden
Andås Begravelsesbyrå AS har i år vært med og arrangert landsmøte for alle medlemmene i Virke Gravferd. Det var over 80 begravelsesbyråer representert blant deltakerne på konferansen 19. og 22. mai.
artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse - vil du annonsere her?
- Det arrangeres årlig et landsmøte for alle medlemmene i Virke Gravferd. I utgangspunktet skulle dette landsmøtet vært gjennomført i 2020 her i Kristiansand, men så kom jo pandemien. Nå er det altså tre år siden sist vi var samlet, og attpåtil er det her i byen vår, det var stas, forteller Svein Arild Andås, daglig leder av Andås Begravelsesbyrå. Det erSørlandets eldste begravelsesbyrå og største gravferdshus.
Målet med konferansen er å styrke fellesskapet i bransjen, med godt faglig påfyll og tid til erfaringsutveksling. Det er Virke Gravferd sentralt i Oslo som sammen med lokalforeningen for Agder og Telemark arrangerer konferansen.

- Jeg har sittet som leder i lokalstyret for landsmøtet og det var utrolig gøy å lage et så stort arrangement i byen vår, forteller Ingrid Andås Kolstad.  
Konferansen samlet 270 deltakere og utstillere fra hele landet. De representerer over 80 begravelsesbyråer og over 30 utstillere/sponsorer.

- Vi har jo mange gode samarbeidspartnere i bransjen vår, blant annet steinhuggere, kisteleverandører, bårebiler og software/dataprogrammer. Uten de hadde ikke landsmøtet vært det samme, sier Andås Kolstad  
Landsmøtet var på Scandic Bystranda med utstilling og konferansedel i Aquaramahallen. 
 

Tema på konferansen


Årets konferanse hadde flere spennende temaer. Blant annet presenterte Atle Dyregrov, professor emeritus ved UiB, hvordan pandemien påvirket sorgritualene for etterlatte og jobben for ansatte i begravelsesbyråene.

- Det var uten tvil utfordrende for alle i vår bransje å gjennomføre seremonier med de smittevernsrestriksjonene som var gjeldene under pandemien. Det er fint å merker seg at gravferder var det eneste type arrangement som hele tiden var åpent for gjennomføring. Det viser hvor viktig politikerne våre mener det er å kunne samles når vi opplever dødsfall. Å stå sammen i det vonde er helt tydelig blitt prioritert de siste årene, sier Andås Kolstad.
Et annet tema for konferansen var «Er gravferdsbrandsjen forberedt på en grønn fremtid?». I tillegg kom Dag Otto Lautizen for å holde foredrag lørdag morgen om hvordan «bli den beste versjonen av deg selv». 

- Vi slapper av og koser oss når vi først kan være samlet. Både Bjøro Hildebrandt og Sveinung Hølmebakk sang for oss, og under festmiddagen lørdag underholdt Runde Andersen, forteller Svein Arild Andås. 
 

Første elektriske bårebil på Sørlandet


- En helt ny Tesla bårebil ble lansert konferansehelgen.Det er den første elektriske bårebilen på Sørlandet, og vi er stolte over å kunne presentere denne som en del av byrået vårt. Som landets første miljøfyrtårnbedrift i vår bransje er det også fint å kunne vise til miljøaspektet ved denne investeringen, sier gravferdskonsulent og administrasjonslederen Ingrid Andås Kolstad i Andås Begravelsesbyrå.  
facebook