Medlemsnytt

VEF Entreprenør feiret 30-års jubileum

28.04.2022 | Lotte Blom van der Male
VEF Entreprenør ble etablert i 1993 i Vennesla med 12 ansatte. I år har selskapet 30-års jubileum og 93 medarbeidere.
- Vi startet planleggingen av en jubileumstur i høst, men var usikre på hva vi kunne få til med den situasjonen rundt pandemien. Men i desember bestemte vi oss får å avsløre vår jubileumstur til Svalbard, forteller Einar Løvdal, personalsjef hos VEF Entreprenør.

- Lørdagskvelden feiret vi 30-årsdagen med en nydelig middag på restauranten Funktionærmessen. Alle koste seg og etter middagen ble vi underholdt av medbrakt musiker, Johnny Sandåker.

Løvdal noterer:

- Etter denne opplevelsen ble nok mange av oss knyttet mer sammen og kan støtte oss bak vår visjon om å være Sørlandets mest attraktive entreprenør.

De neste 30 årene

VEF har i dag en årlig omsetning som nærmer seg 300 millioner. Forretningsområdene omfatter rehabilitering, faste rammeavtaler på vedlikehold, leilighetsbygg for eksterne kunder og i egenregi.  
 

- Vår visjon for fremtiden er bli Sørlandets mest attraktive entreprenør, og vi ønsker å vokse kontrollert de neste årene. Vi har tre forretningsområder som vi ønsker å ekspandere på: Serviceavdelingen vår som håndterer alle rammeavtaler med private og offentlige kunder, rehabilitering av blokker og leiligheter og eiendom.

- Spesielt på eiendom ønsker vi å vokse. Vi har knyttet til oss nye og gode samarbeidspartnere innen for eiendomsutvikling, og vi har stor tro på at dette forretningsområdet.

 

- Hva er noen av prosjektene dere skal jobbe med fremover?

Løvdal peker på følgende prosjekter:
 

  • Amfi Vågsbygd, et stort prosjekt med leiligheter og næringslokaler.
  • På Tinnheia har VEF planer om å bygge seks blokker.
  • Kokleheia 
  • Lumber Teknopark, et seks etasjers bygg med bæring i tre.
  • Tilbygg på Helsehuset i Vennesla og leilighetsbygg på Graslia.


- Hva har noen av høydepunktene vært frem til nå?


- Vi har vunnet flere priser de senere år, herunder Årets Inkluderingsbedrift, Årets lærebedrift, Statens byggeskikkpris og Årets trebygg, sier Løvdal.

- Er det noen trender dere ser?

- Vi har ønske om å få ansatt flere fagarbeidere innen betong, men det viser seg å være vanskelig. Så, en av utfordringene er å få tak i fagarbeidere i fremtiden.

- Videre er vi, som alle andre, meget spente på hva som kan bli følgerne av konflikten mellom Russland og Ukraina. Herunder, de mange og store prisøkningene på byggemateriale og signaler på at enkelte byggevarer kan få leveringsproblemer, avslutter han.

facebook

Relaterte saker