Nytt om navn
Salrina Christy Andersen (38) er den nye distriktssjefen i COWI Kristiansand 

Skal lede vekst i Kristiansand 

14.09.2023 | Lotte B. van der Male Holtskog
Salrina Christy Andersen (38) er den nye distriktssjefen i COWI som skal lede rådgivningsfirmaet gjennom en økning fra 46 til 70 ansatte. 
- Vi har flere store prosjekter innen tidlig- og byggefase her på Sørlandet, som gjør at vi må utvide, sier den nybakte distriktssjefen fornøyd.  
   
COWI har flere store prosjekter på gang. En av de største kundene er Å energi, hvor rehabilitering og oppgradering av Holen kraftverk i Bykle kommune står på planen. Videre har de to massivtreprosjekter Nye Wilds Minne skole og flerbrukshall, samt Sia Studentboliger Gimle.  
 
- For å nevne andre lokale prosjekter har vi også Tangvall Arena i Søgne, overføringsledning Kjerlingland-Fjeldal i Lillesand, Overføringsledning Grasåsen - Vestre Vallesverd i Kristiansand og Hovedvannledning Rore-Lindtveit i Arendal, sier Salrina. 
 
I forbindelse med å etablere en ny seksjon Kraftnett og vannkraft, er de på jakt etter dyktige erfarne eller nyutdannede ingeniører innenfor elektro eller fornybar energi. 
 
I tillegg nevner hun havvind som et satsningsområde og noe de jobber aktivt med da det er stor etterspørsel etter COWIs kompetanse på det området.   
 
Er smigret over tilliten 
 
Helt ny i COWI er hun riktignok ikke.  

- Jeg har vært seksjonsleder her på Kristiansand-kontoret i tre år og har virkelig stortrivdes i den rollen, sier hun. 
 
Nå hadde den opprinnelige vegingeniøren et ønske om å utvikle seg videre som leder. Da stillingen som distriktssjef dukket opp var timingen perfekt. Andersen er veldig takknemlig for å overta stafettpinnen etter Tom Erik Carstensen, som har hatt jobben i mange år.  
 
- Jeg er veldig smigret og er veldig fornøyd med å få stillingen som distriktssjef. Men jeg fortsetter videre som seksjonsleder også, for det trives jeg så godt med. 
 
- Det mest spennende med å være leder er å jobbe med ulike typer personer og kunne hjelpe de utvikle seg, sier hun videre. 
 
I tillegg til alle prosjektene COWI skal prosjektere, må de nå også utvide kontoret. Det behøves når staben skal vokse. Derfor blir kontoret både utvidet og pusset opp. Dette starter allerede nå i høst. Planen er å utvide kontoret med en ekstra etasje, samt å pusse opp de nåværende lokalene. Alt skal være ferdig til sommeren til neste år.  
facebook