Medlemsnytt
Frukthagen UB fra KVS-Lyngdal skal konkurrere mot de beste ungdomsbedriftene fra hele landet om å representere Norge i EM. (Foto: Privat)

Representerer Agder i NM for ungdomsbedrifter

03.05.2024 | Pressemelding/Ungt Entreprenørskap Agder
De er unge, innovative og ambisiøse. Mandag reiser ungdomsbedriften Frukthagen UB til NM for Ungdomsbedrifter. 
Frukthagen UB fra KVS-Lyngdal skal konkurrere mot de beste ungdomsbedriftene fra hele landet om å representere Norge i EM.

Agder stiller med hele fem ungdomsbedrifter på årets NM. I tillegg til Frukthagen UB deltar også Charis UB fra KVS-Lyngdal, Natur Produksjon og Tjenester UB fra Tvedestrand videregående skole, Multihandle UB fra Arendal videregående skole, og GreenChoice UB fra Kristiansand Katedralskole Gimle.

- Vi i Frukthagen UB er takknemlige for å få representere Agder i NM for ungdomsbedrifter. Vi har arbeidet med bedriften hele skoleåret, og hatt et stort fokus på hvordan vi som bedrift stadig kan forbedre oss og møte kunden på best mulig måte.

Det sier Mari de Klerk, daglig leder i Frukthagen UB.

- Det at vi ble kåret til Agders beste ungdomsbedrift er derfor en stor ære og ikke minst noe vi er stolte av. Vi fokuserer på å gjøre vårt beste, og ser frem til et givende og lærerikt arrangement, sier de Klerk.

Frukthagen UB plukker epler i lokale hager som ellers ville blitt nedfallsfrukt - de produserer deretter sunne og bærekraftige produkter, som blir solgt videre til kunder i lokalmiljøet. 

Frukthagen UB ble i mars kåret til fylkets beste Ungdomsbedrift, og de er dermed den eneste bedriften fra Agder som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2024. Vinneren representerer Norge under EM på Sicilia i sommer.   

Erfaringslæring, kreativitet og samarbeid

Hele 67 ungdomsbedrifter fra hele landet har kvalifisert seg til NM via lokale fylkesmesterskap, med en rekke forretningsideer knyttet til helse, dyrevelferd og bærekraft blant bidragene.

- Engasjementet rundt bærekraft er stort og gjennomgående hos flere av årets bedrifter, også fra Agder, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.

- Vi må bidra til økt forståelse for globale trender, trigge elever på relevante fagområder og synliggjøre fremtidige kompetansebehov i regionen – bygge bro mellom skole og arbeidsliv, og utfordre elever gjennom erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet. Forskning viser også at ungdommer som har jobbet over lengre tid med Ungdomsbedrift scorer høyere på å ta initiativ og på problemløsning, forteller Lien.

Kris Haanes er styreleder i Ungt Entreprenørskap Agder, og har fulgt arbeidet med entreprenørskap i utdanning gjennom mange år:

- Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Agder ble en suksess. Nå ser jeg i spenning frem til NM. Som jurymedlem og tidligere direktør på Handelshøyskolen BI har jeg fulgt motiverte entreprenørskaps elever og studenter gjennom mange år. Ungt Entreprenørskap Agder satser alt på å være pådriver for entreprenørskap og brobygger mellom skole og arbeidsliv.
Skapergleden er stor og ekstra gøy er det at flere av bedriftene har tenkt nytt og presenterer produkter som kan utvikles videre, sier Kris Haanes, styreleder i Ungt Entreprenørskap Agder.

Resultater publiseres via: https://www.ue.no/norgesmesterskap-ungdomsbedrift-2024/vinnere

 

Agderbedriftene som deltar på NM

​​​​Klikk navnet på den enkelte Ungdomsbedrift (under) og les mer om forretningsideer og deltakende elever, kontaktinfo. til daglig leder i Ungdomsbedriften og ansvarlig lærer, samt hvilke konkurransekategorier den enkelte bedrift deltar i:

Frukthagen UB (KVS-Lyngdal)
Charis UB (KVS-Lyngdal)
Natur Produksjon og Tjenester UB (Tvedestrand vgs)
Multihandle UB (Arendal vgs)
GreenChoice UB (Kristiansand Katedralskole Gimle)Når:          6.- 7. mai
Hvor:        NOVA Spektrum, Lillestrøm
Les mer:  
https://www.ue.no/norgesmesterskap-ungdomsbedrift-2024 

 
facebook