Aktuelt
Kristiansand-ordfører Mathias Bernander (H), gratulerer Rune Johnsen, administrerende direktør i NOV. Ordføreren klippet snor foran "Powerblade Energy Recovery System". Et nytt system som gjenvinner energi som ellers forsvinner ut i havet.

NOV satser tungt på nytt testsenter

17.11.2023
Senteret har blitt etablert for å utvikle og teste nye produkter innenfor hybridteknologi og robotløsninger.
- Mekanismen i denne kan minne litt om en såkalt "trekk-opp-bil".

Rune Johnsen, administrerende direktør for National Oilwell Varco (NOV), tegner enkle bilder når han forklarer hvordan den nye teknologien virker. 

Utstyret han snakker om bidrar blant annet til å redusere store mengder energitap ved kranføring på borefartøy. De ulike robotene ble demonstrert under omvisningen til det nyetablerte testsenteret som ble åpnet, torsdag. NOV-bygget ligger i Søgne Industriområde og er proppfullt av ny teknologi. Versjoner av utstyret er allerede på plass ute hos kundene, bekrefter Johnsen.

Teknologien skal gjøre driften på borefasilitetene tryggere, klimaavtrykket reduseres og det blir mer lønnsom drift. En av de mest innovative løsningene deltakerne fikk oppleve, er en robot-arm som bidrar til at personell ikke trenger å oppholde seg i risikofylte soner på boredekk.

Kristiansand-ordfører Mathias Bernander (H) er godt fornøyd med at NOV velger å legge en ny stor investering til Kristiansand. I åpningstalen la han særlig vekt på hvordan kommunen kan tilrettelegge for bo- og næringsaktivitet i hele kommunen. Han trakk frem utvikling av infrastruktur, kompetanseheving, internasjonal rekruttering og næringsvennlig arealpolitikk, som særlig viktig.

- Vi trenger NOV. Bedriften fungerer som et stort flaggskip i denne landsdelen. Vi er stolte over at dere fortsetter å invistere- og utvikle her i Kristiansand, sa ordføreren før han gikk videre til testhallen for å klippe snor.


Se flere bilder fra åpningen:

Trykk/sveip på de runde ikonene for komme til neste bilde i galleriet.

facebook